Çalışma tamamlandı – Emekliye ek zam!

Emekli zamlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışma tamamlandı. En düşük emekli maaşlarının yükseltilmesine yönelik yapılan çalışma Cumhurbaşkanına sunulacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Çalışma tamamlandı – Emekliye ek zam!

Emekli zamlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışma tamamlandı. En düşük emekli maaşlarının yükseltilmesine yönelik yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Çalışma tamamlandı – Emekliye ek zam!

Yeni yıla girilmesiyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı enflasyon oranını yüzde 64,77 olarak açıklamıştı. Buna göre memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmiş oldu.

Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57’de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.

Talepler üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamlayarak önümüzdeki hafta yapılacak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor.

Çalışmada mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryolar yer alıyor.
Çalışma Kabine’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmesinin ardından neticelendirilecek ve kamuoyuyla paylaşılarak yasalaşması için Meclis’e sevk edilecek.

Neden zam farkı oluştu?

Memur ve memur emeklileri sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri yüzde 15 zam alacak. Buna ek olarak önceki 6 aydan yüzde 29,78'lik enflasyon farkına hak kazandılar. Bu da kümülatif olarak yüzde 49,25 zam anlamına geliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Son 6 aydaki enflasyon yüzde 37,57 olduğu için işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kaldı.