'Can sever' Vatandaştan 70'inci Kan Bağışı

Sivas'ın Suşehri ilçesi doğumlu 53 yaşındaki emekli deniz astsubay Veysel Özdemir, yaşadığı Kayseri'de 70'inci kan bağışını yaparak vatandaşlara örnek oldu.

'Can sever' Vatandaştan 70'inci Kan Bağışı

Söz konusu Kızılay kan bağışı tırındaki diğer bağışçılar tarafından takdir ve beğeni ile karşılanan ‘can sever’ vatandaş Özdemir, yıllardır kan bağışında bulunduğunu ifade etti. Özdemir, vatandaşların bu konuda büyük duyarlılık göstermesi gerektiğine de işaret etti.
 
94’TEN BU YANA SÜREKLİ KAN BAĞIŞINDA
 
70’inci kan bağışını gerçekleştiren kan bağışçısı Özdemir, konuya ilişkin verdiği bilgilerde 1994 yılından bu yana bazı ufak rahatsızlık ile 17 Ağustos depremi gibi olaylar nedeniyle kan bağışında aksama olmasının dışında sürekli olarak kan bağışını sürdürdüğünü belirtti. Açıklamalarında bütün sağlıklı insanlara seslenen Özdemir, “Kan bağışının ihtiyaç sahibi insanlara ne kadar gerekli olduğunu gördüm ve bunu kendime bir prensip edindim.  Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı insanın 6 ayda bir kan vermesi, daha sonra 3 aya düşürüldü. 2002 yılından itibaren her 3 ayda bir kan yapabilir her sağlıklı insan. Kadınlar 4 ayda bir. Tüm sağlıklı insanlarımız bu konuda büyük bir duyarlılık göstermeliler. Kan bağışında bulunmalılar. Kan bağışında bulunmak kişinin kendisine faydalı olduğu gibi, ihtiyaç sahiplerine de çok gerekli” ifadelerinde bulundu.
 
FAZLA BULUNMAYAN KAN SAHİBİ OLDUĞUM İÇİN DAHA DA DUYARLIYIM
 
Verdiği bilgilerde hiçbir kötü alışkanlığı bulunmadığını ve organik olarak beslenmeye özen gösterdiğini dile getiren Özdemir, 0 (-) negatif kan gurubu gibi az bulunan kana sahip olduğunu söyleyerek, o yüzden kan bağışı konusunda daha duyarlı davrandığını kaydetti. Özdemir, sürekli kan bağışında bulunduğunu gören etrafındaki insanların da kendini örnek aldığını dile getirdi ve toplumda bu duyarlılığın hakim olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ