'Çanakkale Ruhu Canlanıyor' programı coşku ile kutlandı

1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Çanakkale Ruhu Canlanıyor' konulu program coşku ile gerçekleşti.

'Çanakkale Ruhu Canlanıyor' programı coşku ile kutlandı

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’ndan gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 1915 Kayseri Çanakkale Savaşı Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Yağar, dernek üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Dernek’ten İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’na Mehter Marşları ve yürüyüşü ile gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar salona geçti. Burada Kur’an tilaveti yapılarak başlayan program, dualar ile devam etti. Sonrasında kürsüye gelen Dernek Başkanı Yağar, ‘Dur Yolcu’ şiiri ile başladığı konuşmasında; “İnsanlık ve dünya var oldukça hiç unutulmayacak zaferdir Çanakkale Zaferi. 7 düvele karşı kahramanca çarpıştı ecdadımız ve zafere ulaşıldı. Dedelerimiz önce vatan diyerek mücadele etti, çarpıştı düşmanla cephelerde. Biz de bu anlayışta olmalıyız. Düşman aynı düşman, dün neyse bugün de odur. Bu zaferi, mücadeleyi unutmamalıyız, unutturmamalıyız. 7’den 77’ye Çanakkale ruhunu canlı tutmalıyız” diyerek dernek çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Yağar, Çanakkale Zaferi ile ilgili arşiv çalışması yaptıklarını ilerleyen günlerde bu arşivleri de kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. 
 
Programda konuşan İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, bu günün anlamına değinerek; “Çanakkale ruhunu canlı tutmalıyız. Anadolu yüzyıllardır düşmanların hiç vazgeçmediği bir yer olmuştur. Bize karşı düşmanlar var güçle savaşmışlardır ancak Türklerin milli ruh ile iman güçlerini düşünememişlerdir. Şer güçler geldikleri gibi geri dönmüşlerdir” diyerek bu ruhun unutulması halinde ülkenin boşluğa düşeceğini, bu ruhun unutulmaması, unutturulmaması gerektiğini ifade etti. 
 
Program sinevizyon ve tiyatro gösterisi ile devam etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ