Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında 'Çanakkale Şiirleri Antolojisi'

Üzerinden yüz yıl geçen ve Anadolu'nun dünyaya karşı koyarak zaferini simgeleyen Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına 'Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi' yayınlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında 'Çanakkale Şiirleri Antolojisi'

Antolojinin basımda ve yayında emeği geçen Pınarbaşı Belediyesi Başkanı Dursun Ataş, ERÜ Türk Dili Ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç ve Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın'ın Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri ortak basın açıklamasında, 'Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi'ni tanıtarak, şiir ve edebiyat dünyasına kazandırılan eserin hazırlanma sürecini anlattılar.

Cemiyet'te gerçekleşen toplantıda konuşan Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, 1 yıldan fazla süren ve yurdun her köşesinden 500 şairin gönderdiği şiirler ile oluşturulan antolojiyi, her ülkenin olmak isteyip de olamadığı bir Çanakkale ruhunu anlatmak ve içi boşalmış, dejenere olmuş bir nesile fayda sağlamak, nesli aydınlatmak adına katkı sağlamak için hazırladıklarını dile getirdi. Başkan Aydın, 557 sayfa olan ve kütüphanelerde bile bulunmadığını söylediği bu antolojinin yayınlanmasında emeği geçen başta Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş'a, Vali Orhan Düzgün'e, ERÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç'a ve diğer kişilere teşekkürlerini sunarak, bu eser için destek istedikleri bazı kişi ve kurumlardan randevu dahi alamadıklarına da sitemde bulundu. 

Gerçekleşen toplantıda konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise, "Konumuz Çanakkale. Çanakkale şehitlerini ve zaferini andığımız bu günlerde yine bir şehit haberi aldık" diyerek başladığı sözlerine, "Maalesef Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 100'üncü yılı. Ve biz hala şehit vermeye devam ediyoruz. İnşallah bu son olur. Kayseri'nin başı sağolsun" şeklinde devam ederek, Türkiye'nin her yöresinden 500 şiirin, eserin bulunduğu bu antolojinin, Erciyes Üniversitesi'nden Atabey Kılıç Bey'in kontrolünde oluşturulduğunu ve milli duyguyu ve hassasiyeti artıracağını umduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Kitabın 5 bin civarında basıldığını ve herkese ulaşmasını istediği kitabın, geleceğe ve gençlere geçmişimizi anlatacağını ifade eden Belediye Başkanı Ataş, 25-26 Aralık'ta Pınarbaşı'da Halk Ozanları Derneği'nin Sarıkamışla ilgili bir program gerçekleştireceğini de duyurdu.

DEVLETİMİZ YERYÜZÜNÜN EN KÖKLÜ, ASİL, ADİL DEVLETLERİNDEN BİRİ

Toplantıda son sözü alan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç da, teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Çanakkale gibi sadece Türklerin değil, aynı zamanda İslam'ın da Haçlı zihniyetinin veya batı terörizmine karşı canla başla, son bir kale olarak direndiği bir mücadelenin 100'üncü yılında Kayseri'de böyle bir kültürel faaliyetle anılmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, beklediklerinin üzerinde bir ilginin yaşandığı bu eserde, Çanakkale'yi anlatan güzel şiirlerin bulunduğunu kaydetti. Öğretim Üyesi Kılıç, bir de itirafta bulunarak, Çanakkale gibi bir zaferin, Avrupalı başka bir ülkenin tarihinde yaşanmış olsaydı dünya çapında bir anılma, hatırlanmaların yapılmasının muhtemel olduğunu ifade etti ve Çanakkale Zaferi'ni hakkıyla anamadıklarından yakındı. Kitabın 1. kalite olduğunu belirten Kılıç, Pınarbaşı Belediyesi tarafından kültür yayınlarının 1 numaralı yayını olmasının çok sevindirici olduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda, gençlerin milli manevi değerlerden uzaklaştığı şu günlerde bu gibi kitapların faydalı olmasını temenni eden Kılıç, bir süre önce gittiği Beyrut'taki zor durumları gördüğünde, Türkiye'nin ne güçlü bir ülke olduğunu anladığını ve şükrettiğini bildirerek, Türkiye'nin daha güçlü olması gerektiğini, Türkiye'nin güçlü olmasının Balkanların güçlü olması demek olduğunu kaydederek, "Unutmamak lazım biz çok büyük bir milletiz, biz çok büyük devlete de sahibiz. Bu devlet hakikaten yeryüzünün en köklü, en asil, en adil devletlerinden birisi. Ondan yana da şüphemiz yok. Rabbim her türlü kötülükten devletimizi, milletimizi korusun" dedi. HABER: KAAN AKBAŞ