Cani üvey baba için müebbet istendi

Pınarbaşı ilçesinde, üvey babası tarafından öldürülen 3 yaşındaki Alperen duruşmasında, savcı üvey baba Harun Sezer için müebbet hapis cezası istedi.

Cani üvey baba için müebbet istendi

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmada, 'Pis Harun' lakaplı Harun Sezer'in kardeşi Reşit Sezer ile eşi Vildan Sezer ve mezarlık görevlisi Hacı Akgül dinlendi.

Tanık Reşit Sezer, daha önce verdiği; kardeşi Harun Sezer'in suç işlemeye meyilli olduğuna ve olaydan hemen sonra, Harun Sezer ile Alperen'in annesi Emel Öner'in kendi evlerine geldiğine dair beyanlarını yalanlayarak, konuyla ilgili herhangi bir şey bilmediğini ifade etti.

Öte yandan, anne Emel Öner'in daha önceki duruşmada, telefon hattı olmadığı için herhangi birine haber veremediğine dair söylemi üzerine mahkeme tarafından yapılan incelemede, Emel Öner'in, Alperen'in öldürülmesinden iki gün önce hat satın aldığı ortaya çıktı.

Duruşma sonrasında savcı, Emel Öner'in beraatini, Harun Sezer'in de 'canavarca hisle öldürme' gerekçesiyle müebbet hapsine dair mütalaa verdi.

Duruşma, 28 Mayıs'a ertelendi.

KAYSERİ'YE ÖNLEME MERKEZİ AÇILACAK

Duruşma çıkışında, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği gönüllüleri basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Kayseri'ye bir önleme merkezi açmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

>>Selma Kara