Çay Kalbe Zarar Veriyor Mu?

Evlerin vazgeçilmezi çay zararlı mı? Türk toplumunda misafir ağırlamanın en güzel yanı olan sohbetin yanında tükettiğimiz çay, yanlış tüketildiğinde kalbe zarar verebiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Çay Kalbe Zarar Veriyor Mu?

Aşırı ç ay tüketimi uykusuzluğa, sinir bozukluğuna neden olurken kalbe ne gibi bir zarar veriyor?  
Ç ay Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Türk kültüründe sudan sonra en fazla tüketilen içecek olması yanı sıra, Türkiye’de su yerine en çok tüketilen içecekler arasında bulunuyor. Genelde yemekten sonra tüketilen çayın sağlığa zarar vereceği söyleniyor. Çayın bilinçsiz tüketimi kalpte zarara yol açabiliyor.
Tüm gıdalarda fazla tüketimin zararı olduğu gibi çayda da fazla tüketim zarar verebiliyor.


Çay Kalbe Zarar Veriyor Mu?

Çay Kalbe Nasıl Zarar veriyor?

Beslenme uzmanlarına göre, çay içerken dikkat edeceğimiz noktalar bu zararın en aza inmesini sağlayabilir. Bilinçsiz çay tüketimi baş ağrısı, mide bulantısı, uykusuzluk, elde titreme, kansızlık gibi rahatsızlıklara neden olurken, kalpte çarpıntı yapabiliyor.
Çay uykusuzluğa neden olurken, bir yandan da uyku halinde kalp çarpıntısına neden olabiliyor.

Çay tüketirken nelere dikkat emeliyiz?

Uzmanlara göre, kalp damar tıkanıklığı rahatsızlığı olan kişiler daha çok dikkat etmeli. Besin tüketimi yaparken çay içmeyi azaltmalıyı, yemekten en az 45 dakika sonra çay içilmesini öneriyor, sağlık yönünden daha dikkatli olmayı isteyenler, çay kullanımı dengelemek için her bir bardak çaydan sonra bir bardak su içilmesi tavsiye ediliyor.