Çay Yanı Kurabiyesi – Burgu Kurabiye
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görünütüsüyle, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Burgu Kurabiye' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü olarak saklayabileceğiniz bu kurabiyelerin tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görünütüsüyle, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Burgu Kurabiye' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü olarak saklayabileceğiniz bu kurabiyelerin tarifinin detayları şöyle;
Malzemeler
125 gr tereyağı (dilerseniz margarinde kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta ( akı hamura sarısı üzerine )
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
Susam
Kullanılan su bardağı ölçüsü: 250 ml
Kullanılan çay bardağı ölçüsü: 125 ml
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığında bekleyen tereyağı veya dilerseniz margarini uygun bir yoğurma kabı alıyoruz. Üzerine yoğurt, yumurtanın akını, sıvı yağı, nişastayı ekleyip biraz karıştıralım. Karıştırdıktan sonra nişasta, kabartma tozu, sirke ve şekeri ekleyip en sonunda da unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan küçük toplar alıp elimizle düzeltip, bir çatal üzerinde hamura burgu şeklini verelim.
Hazırladığımız burgu kurabiyeleri önce yumurtanın sarısına sonrasında da susama batırarak, tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Bu süre fırından fırına göre değişebilir, altı üstü kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun…