Çay Yanı Kurabiyesi – Mini Tuzlu Kruvasan
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görünütüsüyle, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Mini Tuzlu Kruvasan' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü olarak saklayabileceğiniz bu kurabiyelerin tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem görünütüsüyle, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Mini Tuzlu Kruvasan' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü olarak saklayabileceğiniz bu kurabiyelerin tarifinin detayları şöyle;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un yaklaşık 2,5 su bardağı
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığından beklemiş margarin, sıvıyağ, yumurta akı, sirke, yoğurt, toz şekeri güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra tuz kabartma tozu ekleyip, ele yapışmayacak güzel bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara bölüp her bir parça iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurlar kesip, kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu, susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece de kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…