Çay Yanı Kurabiyesi – Tuzlu Mahlepli Kurabiye - Pratik Tarifler
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem pratik hazırlanışıyla, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Tuzlu Mahlepli Kurabiye' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü olarak saklayabileceğiniz bu kurabiyelerin tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Çay yanına tuzlu yiyecekler arayanların favorisi olacak bu kurabiye tarifi hem sizin hem de misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem pratik hazırlanışıyla, hem lezzetiyle, hem de kıyır kıyır olmasıyla 'Tuzlu Mahlepli Kurabiye' en gözde kurabiyeniz olacak. Uzun ömürlü bu kurabiyelerin tarifinin detayları;
Malzemeler;
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep
1 yumurta beyazı (sarısı yüzüne sürülecek)
4 su bardağı un (yinede kontrollü koyun) (Bardak ölçümüz 200 ml)
Hazırlanışı;
Yoğurma kabına,oda sıcaklığında olan malzemelerimizi koyup bir güzel yoğuruyoruz. Gördüğünüz şekilleri vererek tepsiye diziyoruz, kurabiye hamurlarının üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
Üzerlerine de susam,çörekotu serpeleyerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pisiriyoruz. Afiyet olsun…