Çekyalı lise öğrencileri Kayseri'yi tanıyor

Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çek Cumhuriyeti'nden Erasmus Plus Projesi kapsamında gelen misafir öğrencileri ağırlıyor. Misafir öğrenciler Kayseri hakkında deneyim elde ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Çekyalı lise öğrencileri Kayseri'yi tanıyor

Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çek Cumhuriyeti’nden Erasmus+ KA1 projesi kapsamında gelen öğrencileri ve öğretmenleri ağırlıyor. Karşılıklı öğrenci değişimi projesi olarak bilinen Erasmus projeleri sayesinde öğrenciler farklı ülkelerin kültürlerine tanıma imkânı buluyor. 

Öğrenciler, öğrencileri misafir etti.

Proje kapsamında Kayseri’ye gelen öğrenciler, Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından evlerinde misafir edildi. Öğrencilere Kayseri’ye özgü yemekler ve içecekler ikram edildi. 

Çekyalı lise öğrencileri Kayseri'yi tanıyor

Ziyaret gerçekleştirildi. 

Çek Cumhuriyetin den gelen öğrenciler aynı zamanda Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’i makamında ziyaret etti. Fikir alışverişinde bulunuldu.

Çekyalı lise öğrencileri Kayseri'yi tanıyor

Erciyes, Avanos, Kayseri Kalesi ziyaret edildi

Çek Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler Erciyes’in zirvesine çıkarak çok sayıda deneyim yaşadı. Teleferikle zirveye yolculuk yapan öğrenciler hatıra fotoğrafı çekindi. Öğrenciler Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Avanos sallanan köprü gibi tarihi mekanları da ziyaret etti.   

Çekyalı lise öğrencileri Kayseri'yi tanıyor

Karşılıklı deneyimler elde edildi

Proje kapsamında gelen öğrenciler ve Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri deneyimlerini ve kültürlerini paylaşarak eğitim konusunda istişarelerde yürüttü. Ziyaret süresince öğrenciler çok sayıda kültürel ve sosyal etkinlikte yer aldı. Proje Somuncubaba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Bekir Aydemir koordinesinde gerçekleştiriliyor.