Cevizli Ay Tatlısı – Pratik tatlı tarifi

Ölçüsü, kıvamı, lezzeti yerinde olsun bir de üzerine pratik olsun diyorsanız tam tarifine geldiniz. Cevizli ay tatlımız 30 dakikada hazır. İşte tarifimizin detayları…

Cevizli Ay Tatlısı – Pratik tatlı tarifi

Ölçüsü, kıvamı ve lezzetinin orantısıyla damaklarda iz bırakacak cevizli ay tatlısını sizler için detaylandırdık. Pratikliğiyle de sevilen cevizli ay tatlımız 30 dakikada hazır. İşte tarifimiz;
İlk olarak çay bardağını en ufak boy tercih edelim.

Malzemeler;

Hamuru için;

125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (akı ve sarısını ayıralım)
1 çay bardağı iyi çekilmiş ceviz
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için; Toz fıstık veya ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz,
İyice soğuyana kadar bekletiyoruz,
Yoğurma kabına tere yağ, şeker, yumurta akı, irmiği koyup elimizle karıştırıyoruz,
Bir yandan un ve kabartma tozunu ilave edip hamuru yoğuruyoruz,
En son dövülmüş cevizi koyup biraz daha yoğuruyoruz,
Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıyoruz, bir parçasını kalınca açıyoruz,
Yuvarlak kalıp veya bardakla önce yuvarlak şekil çıkarıyoruz,
Daha sonra bardakla yarım şeklinde kesip ay şekli veriyoruz.
Kalan hamuru da aynı şekilde yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökerek fıstık veya ceviz ile süsleyip şerbetini çekince servis yapıyoruz.

Herkese şimdiden afiyet olsun.