Cevizli üzümlü kurabiye – Pratik ve lezzetli tarifler
Çay saatlerinin vazgeçilmesi olan kurabiyenin birçok çeşidi bulunuyor. Pratik ve lezzetli olan cevizli, üzümlü kurabiye, en çok sevilen ve tercih edilen kurabiyeler arasında yer alıyor. Hem kokusuyla hem tadıyla sizleri büyüleyecek olan bu kurabiye tarifinin yapılışı ve püf noktasına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Pratik ve lezzetli kurabiye yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre… Kurabiyenin ilk kez 7. yüzyılda İran’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Ayrıca Osmanlı mutfağında da tercih edilen bir tarif olmuştur. O günden bugüne kadar kurabiyenin birçok çeşidi türedi… Ancak en fazla tercih edileni cevizli ve üzümlü kurabiye tarifidir. Aynı anda hem ceviz hem de üzüm tadı almak istiyorsanız, bu tarifi tercih edebilirsiniz. İşte tarifin detayları…
Malzemeler
125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
2 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kuru üzüm
Ceviz içi ve alabildiği kadar un
Yapılışı: Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalla çizgiler yapabilirsiniz ya da yuvarlak şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
Püf noktası: Kurabiyelerin sert olmasını istemiyorsanız uzun süre fırında tutmayın.