Ceza kesilirken hem eşine hem de polislere tepki gösterdi

Haber-Foto: Ekrem NAZLI – Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın şehir merkezinde denetim yaptığı esnada bir vatandaş sigara içerek yürürken polis ekipleri tarafından durdurularak uyarıldı ve cezai işlem uygulandı. Duruma tepki gösteren vatandaş işinin acele olduğunu söyleyerek hem polislere hem de eşine tepki gösterdi.

Ceza kesilirken hem eşine hem de polislere tepki gösterdi

Şehir merkezinde Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç’ın denetim yaptığı sırada Fatih S. isimli bir vatandaş sigara içerek yürürken polis ekiplerince durduruldu. Polis ekipleri vatandaştan cezai işlem uygulamak için kimliğini vermesini istedi. Ekiplerin kendisini durdurmasının ve kimliğini istemesinin ardından Fatih S. sinirlenerek sigarasını yere fırlattı ve işinin acele olduğunu ifade ederek tepki gösterdi. Cezai işlem uygulanması esnasında Fatih S.’nin eşi Döndü S. de kocasının attığı sigara izmaritini yerden alarak, “Ne baş belası bir adamsın ya, içmesen ne olur” sözleriyle tepki gösterdi. Bu durum karşısında Fatih S. eşine, “İşimiz var diyorum ya gidip geleceğiz burada mı yatacağız. İçsem ne olur kafamı bozma ha” sözleriyle karşılık vardı.

Fatih S.’ye yürürken sigara içmemesi gerektiği ve maskesini doğru kullanması gerektiği hatırlatılarak, cezai işlem uygulandı. Bu kapsamda Vali Şehmus Günaydın denetimden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamasında ceza kesilenlerin sayısına yönelik bilgi verdi. Vali Şehmus Günaydın, şimdiye kadar yaklaşık olarak yedi bin dolayında kişiye kurallara uyumadığı için ceza kesildiğini aktardı.