CHP'den Sert Eleştiri: 'AK Parti'nin Yarattığı Tahribat Büyüyor'

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Türkiye genelinde okul zili çalarken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eğitim sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Detaylar haberimizde..

CHP'den Sert Eleştiri: 'AK Parti'nin Yarattığı Tahribat Büyüyor'

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Türkiye genelinde okul zili çalarken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eğitim sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP, AK Parti hükümetinin 22 yıllık iktidarı süresince eğitim sistemini bilinçli bir şekilde siyasallaştırdığını ve öğrenci, veli, öğretmen, idareci ve eğitim çalışanlarının ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini belirtti.

CHP’nin açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarının sürekli değiştiği ve bu sürecin eğitimde derin sorunlara yol açtığı vurgulandı. Son 22 yılda 9 bakanın değiştiği, her bakanın farklı bir sistem getirdiği ve bu sistemlerin uygulanma sürecinde çocukların geleceğiyle oynandığı ifade edildi.

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bilimsel Dayanaktan Yoksun’

Açıklamada, okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıf öğrencilerinin bu yıl ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile eğitime başladığı, ancak bu modelin bilimsel bir temele dayanmadığı ve hazırlık sürecinde katılımcı bir yöntem izlenmediği belirtildi. CHP, modelin iptali için Danıştay’a dava açtığını duyurdu.

‘Öğretmen Açığı Halen Giderilmedi’

CHP, ayrıca 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yeni öğretmen ataması yapılmadan başlandığını ve okullarda halen 50 bine yakın öğretmen açığının bulunduğunu vurguladı. AK Parti hükümetinin öğretmen açığını ücretli öğretmenlik sistemi ile kapatmaya çalıştığını belirten CHP, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının haklarının da sürekli olarak ihmal edildiğini ifade etti.

‘Çocuklarımıza Yemek Verilmeli’

CHP, devlet okullarında öğle yemeği verilmemesi sorununa da değindi. 15 milyondan fazla öğrencinin eğitim aldığı Türkiye’de yalnızca belirli yatılı okullarda öğle yemeği sunulduğunu belirten CHP, okul yemeği uygulamasının tüm öğrencilere yaygınlaştırılması gerektiğini savundu.