CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'den Cemiyet'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Feyzullah Keskin ve parti heyetinden Gazeteciler Cemiyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke'den Cemiyet'e ziyaret

Ziyarette ilk sözü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ aldı. Başkan Kösedağ, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cemiyet olarak her türden siyasi oluşuma aynı mesafede olduklarını ifade ederek yapılan ziyaret için teşekkürlerini bildirdi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Böke de, Kayseri’de çeşitli sivil toplum örgütleri ve gençlerle bir araya geldiklerini ifade ederek, burada hızlı Kayseri ve Türkiye ekonomisi turu yaptıklarını kaydetti. Böke, sürdürdüğü konuşmalarında, gerçekleştirdikleri ziyarette Türkiye’nin tarafsızlık ilkesini kaybetmemiş ve özgür olan bir basına ne kadar ihtiyacı olduğunu konuştuklarını belirterek birbirimizi duymamızın gerektiğini, bunu sağlayan aracın da basın olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke ayrıca, Kayseri’nin Türkiye ekonomisi ile aynı tabloyu yansıttığını, ekonomik durgunluğun söz konusu olduğunu ancak Kayseri’nin ve Türkiye’nin de büyük bir potansiyeli bulunduğunu, bu nedenle de Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunu paylaştı. Böke, bunlar için başka bir siyasete ihtiyaç olduğunu da dile getirerek daha özgür ve demokratik bir siyasetin yapılması gerektiğine değindi.  

Ziyarette söz alan CHP Milletvekili Çetin Arık ise, özgür basının demokrasinin özgürlüğü olduğunu belirtti ve muhalefeti eleştirebildiği kadar iktidarı da eleştiren bir basının oluşturulacağının sözünü verdi. HABER: KAAN AKBAŞ