CHP İl Başkanlığı Başkan Palancıoğlu'nu istifaya davet etti

CHP İl Başkanı Ümit Özer yazılı basın açıklamasında, Melikgazi Belediyesi'nin internet sayfasından Kadir Mısıroğlu'nun birinci ölüm yıl dönümü için anma mesajı yayınlayan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu istifaya çağırdı.

CHP İl Başkanlığı Başkan Palancıoğlu'nu istifaya davet etti

Palancıoğlu tarafından Mısıroğlu’na sarfedilen söz konusu ifadelerin kabul edilemeyeceğini belirten Özer, açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Türk Dil Kurumu’na göre ‘Üstat’ kelimesinin anlamı; bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kişi demektir. (Paylaşımda ‘üstad’ yazılmış bu vesileyle belki öğrenilmiş olur.) Kadir Mısıroğlu denilen şahsın üstün bilgisi ve yeteneği kurucu milli değerlere ve kurucu liderimize küfür etmek midir? Ömrünü, bu ülkenin kurucu milli değerlerine ve kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfür ile geçirmiş bu şahıs, sizin hangi konuda üstadınızdır? Üstat dediğinize göre siz de çırağı mısınız? Aynı fikir ve görüşleri mi savunmaktasınız? Sizin bu paylaşımınız aslında tarafımızca her daim bilinen görünüşünüzün gerçek olmadığını, art planda ne/neleri düşündüğünüzü de göstermiştir… Bilin ki; bu ülkenin halkı, her türlü zorlu şartlar altında; ülkesine, milletine sahip çıkmış asla başkasının manda ve himayesine girmeyi kabul etmemiş, vatan uğruna canını vermeyi göze almış bir halktır… Bu halk kurucu milli değerlerine yine sahip çıkmaktadır/çıkacaktır. Yaptığınız bu paylaşım; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, günümüze kadar bu ülkenin bekası için canını vermekten çekinmemiş aziz şehitlerin, Mehmet Akif Ersoy’un ruhlarını sızlatmıştır… Paylaşımınız nedeniyle sizi kamuoyu nezdinde kınıyor ve tüm cumhuriyet değeri olan kurumların yetkililerini de sizi kınamaya davet ediyoruz…  Şimdi sizden yeni bir paylaşım daha bekliyoruz…”