CHP kadın kollarından çarpıcı açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, İstanbul'da yaşanan vahşi cinayetlere yönelik sert açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

CHP kadın kollarından çarpıcı açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, İstanbul da iki kadının hunharca katledilmesinin toplumda derin bir acı ve öfke yarattığı belirtildi. Kadın Kolları, kadınların can güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, sokaklarda korku değil huzur istediklerini ifade ettiler.

Kadın cinayetlerinin artık toplumsal bir sorun haline geldiği ve bireysel olaylar olarak ele alınamayacağına dikkat çekilen açıklamada CHP Kadın Kolları, özellikle AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşandığını vurgulayarak, bu durumun hükümetin yeterli önlem almamasından ve caydırıcı politikaların uygulanmamasından kaynaklandığını ifade ettiler.

CHP kadın kollarından çarpıcı açıklamalar!

‘‘İstanbul Sözleşmesi'ni Feshetmek Kadınları Tehlikeye Attı’‘

Kadın Kolları tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kadınların güvenliğini tehlikeye attığı ve bu adımın, kadına yönelik şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilendiğinin kanıtı olduğunu dile getirdiler. Açıklamada ayrıca, ‘‘AKP’nin kadınlara yönelik umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanmasını ve kadınların güvenliği için caydırıcı cezaların artırılmasını istiyoruz,’‘ ifadeleri kullanıldı.

CHP Kadın Kolları, İstanbul Fatih ve Eyüp Sultan’da hayatını kaybeden kadınlara rahmet dilerken, ailelerine başsağlığı mesajı gönderdiler. Partililer, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için daha kararlı bir mücadele yürüteceklerinin altını çizdiler.

CHP kadın kollarından çarpıcı açıklamalar!

‘‘İstanbul Sözleşmesi İçin Mücadelemiz Sürecek’‘

CHP Kadın Kolları, açıklamalarının sonlarında, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini ve kadınların sokaklarda korkuyla değil huzurla yürüyebilecekleri bir Türkiye için kararlılıkla çalışacaklarının altını çizdiler.