CHP Kayseri Milletvekili Genç: 'Halkın cebine ağır darbe!'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, AK Parti'nin yeni kanun teklifine sert eleştirilerde bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

CHP Kayseri Milletvekili Genç: 'Halkın cebine ağır darbe!'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, AK Parti’nin yeni kanun teklifine sert eleştirilerde bulundu. Genç, özellikle kredi kartı sahiplerine getirilen zorunlu katkı payı ve tapu, noter, emlak işlemlerinde yapılacak ek kesintilerin, halkın ekonomik yükünü daha da artıracağını belirtti.

Genç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘AKP’nin yeni kanun teklifiyle halkın cebine ağır bir darbe daha vuruluyor! 100 bin TL üzeri kredi kartı sahiplerinden her yıl 750 TL’lik zorunlu katkı payı alınacak, tapu, noter ve emlak işlemlerinde ise ekstra kesintiler yapılacak. Vergi üstüne vergiyle, halkın sırtındaki yük günden güne artarken, hükümet halkın zor durumunu görmezden gelmeye devam ediyor.’

‘Ekonomik Yük Gittikçe Artıyor’

Genç, hükümetin aldığı her yeni verginin halkın omuzlarına ek bir yük olarak bindiğini vurgularken, bu düzenlemelerin adaletsiz vergi politikasının bir başka yüzü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu katkı paylarının savunma sanayiine aktarılacağı söylense de, asıl amacın ekonominin içinde bulunduğu çıkmazı vatandaşa yüklemek olduğunu iddia etti.

‘Vatandaşlarımız bu adaletsiz düzenlemeye daha ne kadar katlanmak zorunda kalacak?’ diye soran Genç, hükümeti halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara duyarsız kalmakla suçladı.

Genç'in açıklamaları, ekonomik düzenlemelere karşı tepki gösteren kesimlerin sesini bir kez daha yükseltmesine neden oldu. AK Parti cephesinden ise konuya ilişkin henüz resmi bir yanıt gelmedi.