CHP'li Genç Emekliler İçin Hükümete Çağrıda Bulundu – 'EYT'lilere Rağmen 5,8!'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜED Kayseri Şubesi'nin 23. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, emeklilerin bütçeden aldığı payın hiçbir dönemde yüzde 6'yı geçmediğini belirterek, hükümete emeklilere hak ettikleri maaşları vermeleri çağrısında bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

CHP'li Genç Emekliler İçin Hükümete Çağrıda Bulundu – 'EYT'lilere Rağmen 5,8!'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kayseri Şubesi’nin 23. Olağan Genel Kurulu’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Genç, emeklilerin bütçeden aldığı payın hiçbir zaman yüzde 6'yı geçmediğini vurguladı ve hükümeti bu durumu düzeltmeye davet etti.

Genç'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

‘Devlete düşen emeklilerin her türlü bakımını, rahatça geçinmelerini sağlamaktır’
Türkiye genelinde emeklilerin sorunlarıyla sıkça karşılaştığını belirten Genç, ‘Nereye gitsem, emekli büyüklerimizle karşılaşsam, onların sorunlarını görsem, dinlesem içim kan ağlıyor. Sizlerin içinde bulunduğu bu durum reva değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emeklisine en üst düzeyde bakabilecek güce sahiptir. Ne zaman bunu söylesek, 'EYT devlete yük oldu' diyorlar. Devlete düşen, emeklilerin her türlü bakımını sağlamak ve onların rahatça geçinmelerini sağlamaktır’ dedi.

CHP'li Genç Emekliler İçin Hükümete Çağrıda Bulundu – 'EYT'lilere Rağmen 5,8!'

‘Hiçbir dönem emeklinin bütçeden aldığı pay yüzde 6’yı geçmemiştir’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçelerinde emeklilere ayrılan payın hiçbir zaman yüzde 6'yı geçmediğini belirten Genç, ‘Şu anda da EYT’lilerin gelmesine rağmen emeklilere ayrılan rakam yüzde 5,8’dir. Bu da gösteriyor ki hükümet ne kadar itiraz ederse etsin, emeklilerin bütçeden aldığı pay yüzde 6 seviyesini geçmemiştir. Bizim buradan iktidar yetkililerine tavsiyemiz, en kısa zamanda bu yanlıştan dönsünler, emeklilerimize hak ettikleri maaşları versinler’ diye konuştu.

CHP'li Genç Emekliler İçin Hükümete Çağrıda Bulundu – 'EYT'lilere Rağmen 5,8!'

‘Son 3 yılda verdiğimiz faizler, emekliye verilecek rakamlar bu bütçeyi incitmeyecek düzeydedir’
Genç, tarımla uğraşanlar, hayvancılıkla uğraşanlar, dar gelirliler, emekliler, doktorlar, mühendisler ve öğretmenlerin zor durumda olduğunu ifade ederek, ‘Artık bıçak kemiğe dayandı. Özellikle son 3 yılda verdiğimiz faizlere, ödenen borç rakamlarına baktığımızda emekliye verilecek rakamlar bu bütçeyi incitmeyecek düzeydedir’ dedi.

Genç'in açıklamaları, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları ve hükümetin emekli maaşları konusundaki politikalarını yeniden gündeme taşıdı.