CHP'li Genç'ten AKP'li Çopuroğlu'na sert yanıt: 'Okulları bile temizleyemez hale geldiniz!'

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, eğitim politikalarını eleştirdiği için kendisine yanıt veren AK Parti Milletvekili Şaban Çopuroğlu'na, 'Eğitim sistemini yapboza çevirdiniz, okulları bile temizleyemez hale geldiniz' sözleriyle başlayan sert ifadelerle karşılık verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

CHP'li Genç'ten AKP'li Çopuroğlu'na sert yanıt: 'Okulları bile temizleyemez hale geldiniz!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, AK Parti’nin eğitim politikalarına tepki gösterdiği yürüyüş sonrası kendisini eleştiren AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'na karşı sert bir dille cevap verdi. Çopuroğlu'nun, ‘Eğitim sistemimiz hakkında hiçbir şey bilmeden eleştiriler yapıyorsunuz, bu da sizi komik duruma düşürüyor’ şeklindeki ifadelerine karşılık olarak Genç, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Genç, ‘Sayın Çopuroğlu, eğitim konusunda gerçekten gülmeli miyiz, yoksa ağlamalı mı bilemiyorum. 22 yılda 8 Milli Eğitim Bakanı değiştirip, her gelenin kendi getirdiği sistemi uygulamasıyla çocuklarımızın geleceğiyle oynadınız. Şimdi de eğitimden geçtik, okulları bile temizleyemez hale geldiniz. Siz gençlerimizi hijyenik olmayan ortamlarda eğitmek zorunda bırakırken, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyor. Ancak siz, bu hizmetleri desteklemek yerine engel olmayı tercih ediyorsunuz’ ifadelerini kullandı.

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Yok’

Genç, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların hijyenik koşullardan uzak olduğunu ve özellikle kırsal bölgelerdeki öğrencilerin okula ulaşmada büyük zorluklar yaşadığını belirtti. ‘Taşımalı eğitim sistemi kaldırıldı, kırsal bölgelerdeki çocuklarımız okula ulaşamıyor. Ulaşabilenler de sağlıksız ortamlarda eğitim görmek zorunda kalıyorlar. Bu koşullar altında, nasıl bir gelecek inşa etmeyi planlıyorsunuz? Eğitimin temel hakkını bile sağlayamazken, fırsat eşitliği nasıl sağlanacak?’ dedi.

‘Kayserievi Yerine Hızlı Tren Getirseydiniz!’

Aşkın Genç, Çopuroğlu’nun Ankara’da bir ‘Kayserievi’ açma projesine yönelik de eleştirilerde bulunarak, ‘22 yıllık iktidarınızda halktan tamamen kopmuş bir yönetim sergilediniz. Amerika’da Türkevi var; Ankara’da da Kayserievi açma fikriniz gerçekten orijinal… Keşke Kayserievi açmak yerine 22 yılda bir hızlı tren getirseydiniz de Kayserievi’ne hiç gerek kalmasaydı.’ dedi.

Genç, AK Parti'nin eğitim politikalarını başarısız bulduğunu altını çizerek, kendi partisinin bu konuda daha etkili çözümler sunduğunu savundu. ‘Biz gençlerimiz için eşit, adil ve sürdürülebilir bir eğitim sistemi mücadelesi veriyoruz. AK Parti ise, gençlerimizin sorunlarını çözmek yerine onları ihmal ediyor. Bu ülkenin geleceği olan gençlerimiz bizim umudumuz ve onların hakları için mücadelemizi sürdüreceğiz’ dedi.

‘Mücadelemiz Devam Edecek’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, konuşmasının sonunda, ‘Siz halktan uzaklaştıkça biz onların yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçimizin, işçimizin, gençlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. AK Parti’nin engellerine rağmen bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve asla vazgeçmeyeceğiz’ diyerek kararlı olduklarının altını çizdi.