CHP Melikgazi'de mevcut başkan bırakıyor! Yerine kim gelecek?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Teşkilatı, 27 Ekim'de yapılacak olan kongreye hazırlanırken, iki aday arasında kıyasıya bir yarış yaşanması bekleniyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

CHP Melikgazi'de mevcut başkan bırakıyor! Yerine kim gelecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi İlçe Teşkilatı, 27 Ekim’de yapılacak olan kongreye hazırlanırken, iki aday arasında kıyasıya bir yarış yaşanması bekleniyor. Mevcut başkan Serhat Yıldırım, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini ve adaylardan Pembegül Çetinkaya’ya destek vereceğini açıkladı. Mahalle delegeliği seçimlerinde beyaz listeyle ortak çalıştıklarını hatırlatan Yıldırım, teşkilat olarak da bu kararı aldıklarını belirtti.

CHP Melikgazi'de mevcut başkan bırakıyor! Yerine kim gelecek?

Yıldırım, açıklamasında, ‘Genel Merkezimizin gönderdiği talimat doğrultusunda Melikgazi kongre sürecimiz başlamış bulunuyor. Geçtiğimiz hafta sonu mahalle delegeliği seçimlerimizi tamamladık. Kongremizde 397 delege, yeni ilçe başkanını belirleyecek. Tüm seçilen delegelerimiz partimizin bir parçasıdır, kimsenin ayrıştırıcı bir tavır sergilemesine müsaade etmeyiz. Sağlık sorunlarım nedeniyle tedavi sürecim devam ediyor. Bu sebeple çalışma arkadaşlarımızla birlikte beyaz listeyi desteklediğimiz Pembegül Çetinkaya lehine adaylıktan çekilme kararı aldık. Kendisine başarılar diliyorum,’ dedi.

CHP Melikgazi'de mevcut başkan bırakıyor! Yerine kim gelecek?

Öte yandan CHP Melikgazi İlçe Başkanlığı için yarışacak olan Pembegül Çetinkaya, üyelerden destek istedi. Çetinkaya, yaptığı bir konuşmasında, ‘Uzun yıllardır partimizde aktif görevlerde bulundum ve halen kadın kurultay delegesiyim. 27 Ekim’de yapılacak olan kongrede ilçe başkanlığına adayım. Bu süreçte diğer aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Partimizin Atatürkçü ilkelerine bağlı kalarak, kimseyi dışlamayan bir yönetim anlayışıyla yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi için her şey çok daha güzel olacak. Tüm delegelerimizin desteğini bekliyorum,’ açıklamalarında bulundu.

Tüm gözler 27 Ekim’de CHP Melikgazi ilçe kongresinde gerçekleşecek seçimlere çevrildi, sonuçlar heyecanla bekleniyor.