CHP'DE MUHALiFLER 9 iMZA TOPLADI

CHP yönetiminden olağanüstü kurultay isteyen muhalifler, kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını açıkladı. Kayseri'de 18 delegeden toplanan 11 imza iki delegenin imzalarını geri çekmesi ile 9'a düştü.

CHP'DE MUHALiFLER 9 iMZA TOPLADI

GEREKLi iMZA TOPLANDI 
 
24 HAZIRAN seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na olağaüstü kurultay çağrısı yapan muhalifler kurultayın toplanabilmesi için yetirli olan imzayı topladıklarını duyurdu. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisindeki olağanüstü kurultay için gerekli olan yeter sayıda imzanın toplandığını belirterek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibarıyla toplanmıştır. Görmek isteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği saatte imzaları görebilir” dedi.
 
KAYSERi iKiYE BÖLÜNDÜ
 
ÖTE yandan Kayseri’den ilk imzayı veren CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve kurultay delegesi Gonca Yelda Orhan’ın geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada 18 delegeden 11 imza topladıklarını belirtmesine rağmen iki delegenin imzalarını geri çekmesiyle bu sayı 9’a düştü. İmza verme süresi Pazartesi saat 17:00’de sona erecek. CHP’de olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için 625 kurultay delegesinin noter tasdikli imzalaması gerekiyor. Kılıçdaroğlu ise, “Olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler. Genel merkez yerinde duruyor.” dedi. HM