Çiçek, 'Haksız bir dünya var!'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından duygu dolu mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Çiçek, 'Haksız bir dünya var!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze’de hayatını kaybeden çocukları unutmayarak sosyal medya üzerinden duygu dolu mesaj yayımladı. 

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu öğrenci 5 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da 23 öğrencinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, İsrail'in öldürdüğü kişilere ilişkin her bir rakamın arkasında bir hikâye, bir hayal, bir umut olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, çocuk ve eğitim hakkını savunan tüm kurum ve kuruluşlara, ‘kendi yetki alanları dâhilinde sorumluluklarını üstlenmeleri, artan ihlalleri ve suçları durdurmaları’ çağrısı yapıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Dünya Çocuk Hakları Günü için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ‘Gazze’de çocuk olmak… Dünya da çocuk hakları ve Gazze’de milyonlarca çocuk var. Ancak onların varlığına gözlerini kapamış, haykırışlarına kulaklarını tıkamış ve doğruları konuşmaktan yana dilleri susmuş koca insan yığını içinde, Gazze’de ki çocukların haklarına ve masum hayatlarına ihanet eden haksız bir dünya var!..’ ifadeleri yer alıyor.