Çikolata Aşıkları İçin Pratik ve Hızlı Tatlı Tarifi

Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli bir çözüm arayanlar için, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir çikolatalı tatlı tarifiyle karşınızdayız. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu tatlı, yoğun çikolata aroması ve hafif dokusuyla sofralarınıza lezzet katacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Çikolata Aşıkları İçin Pratik ve Hızlı Tatlı Tarifi

Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli bir çözüm arayanlar için, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir çikolatalı tatlı tarifiyle karşınızdayız. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu tatlı, yoğun çikolata aroması ve hafif dokusuyla sofralarınıza lezzet katacak.

Malzemeler:

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta sarısı

200 gram damla çikolata veya bitter çikolata

200 ml krema

Yapılışı:

Öncelikle, büyük bir cezve içerisine 1 adet yumurta sarısı ve 1 çay bardağı süt eklenir. Çırpıcı yardımıyla karışım iyice çırpılır. Çiğ yumurta tüketmek istemeyenler için bu karışım, ocakta sürekli karıştırılarak kaynatılabilir.

Ardından, derin bir kaseye 200 gram damla çikolata veya bitter çikolata koyulur ve üzerine kaynatılan sütlü karışım dökülerek, homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.

Bu sırada, 200 ml krema ve kullanılacak kase buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş kasenin içerisine konulan krema, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır. Krema, ters çevrildiğinde akmıyorsa istenilen kıvama ulaşılmış demektir.

Hazırlanan çikolatalı karışımın içerisine eklenen krema, spatula yardımıyla alttan yukarıya doğru nazikçe karıştırılır.

Elde edilen karışım, küçük kaselere dökülerek 3 saat buzdolabında dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Bu tarif, yoğun çikolata lezzetiyle tatlı severlerin favorisi olacak. Afiyet olsun!