Çin mutfağı Kayseri'ye uyarlandı
Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına gelen zamlar gündemdeki yerini korurken, Kayseri'de Ramazan pidesine de zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında yaşanan değişimler tartışılmaya devam ederken, Kayseri'de ekmek konusunda dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına gelen zamlar gündemdeki yerini korurken, Kayseri’de Ramazan pidesine de zam yapıldı. Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında yaşanan değişimler tartışılmaya devam ederken, Kayseri’de ekmek konusunda dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı. Çin mutfağına özgü olan bao ekmeği, artık Kayseri’de de yapılmaya başlandı.
Bao ekmeği artık Kayseri’de…
Türkiye genelinde ekmek fiyatlarına gelen zamlar ve Ramazan pidesindeki fiyat artışları gündemdeyken, Kayseri’de ekmek konusunda farklı bir gelişme yaşandı. Tayvan ve Çin mutfağına özgü olan bao ekmeği (Bun), artık Kayseri’de üretilmeye başlandı. Geleneksel ekmeklerden farklı olarak fırında değil, buharda pişen bu ekmek, hafif ve yumuşak dokusuyla dikkat çekiyor.
Son yıllarda sokak lezzetlerine yaratıcı ve yenilikçi bir alternatif olarak popülerlik kazanan bao, özellikle farklı iç harçlarla doldurularak servis ediliyor.
160 TL’den satışa konuldu
Kayseri’nin Talas ilçesine bağlı, Yeni Doğan Mahallesi’nde açılan bir restoranda Bao Ekmeği, Kayseri usulü olarak sunulmaya başlandı. Kayseri’nin meşhur lezzetlerinden sucuk, Bao ekmeğiyle birleşti. Bir adet sucuklu bao ekmeği ise 160 TL’den satışa konuldu. Bununla birlikte, etli ve tavuklu bao ekmeği seçenekleri de menüye dahil edildi.