Çinliler yeni virüs keşfetti – Kaynağı keneler çıktı – Aman dikkat!

Çin'de kene kaynaklı gizemli virüs bilim adamları tarafından keşfedildi. Keşfedilen yeni virüs keneden insana geçebiliyor. Aman dikkat! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çinliler yeni virüs keşfetti – Kaynağı keneler çıktı – Aman dikkat!

Çinli bilim insanları kene kaynaklı yeni bir virüsü keşfetti. 2019 yılında sulak alan parkında kene ısırması sonucu kusma, baş ağrısı ve ateş belirtileri gösteren bir hastada daha önce hiç bilinmeyen bir virüs keşfedildi. Kenelerden insanlara bulaşıyor!

Çinliler yeni virüs keşfetti – Kaynağı keneler çıktı – Aman dikkat!

Çinli bilim insanları Çin’in kuzeydoğusunda kene ısırığı sonrasında aynı belirtileri geçiren hastaları imceledi. Bölgede yaygın olduğu tespit edilen ‘Sulak Alan Virüsü’nün’ kenelerden bulaştığı ifade edildi. Bilim insanları virüsün kaynağını belirlemek adına bölgede keneler ve hayvanlar üzerinde araştırmalar yaptı. Yapılan çalışmaların sonunda koyun, domuz ve atlarda tespit edilen virüs de kene kaynaklı olarak açıklandı. Bu hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda koyun, domuz ve atların virüs için birer taşıyıcı olabileceği ifade edildi. Çin’in kuzeydoğusunda tespit edilen Sulak alan virüsünün Avrupa ve Asya’da geniş bir dağılım ağı bulunuyor. Bilim insanları araştırmanın sonucuna geldiğinde bu virüsün daha geniş bir coğrafyada yayılmış olabileceğini söyledi. Daha önce sadece Asya ve Avrupa’nın bazı bölgesinde görülen kene kaynaklı virüs, son dönemde Hollanda ve Birleşik Krallık’ta da tespit edildi. Kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde kene kaynaklı hastalıklar yaygın olmaya devem ederken, Güney ve Doğu Avrupa’da da artış gözlemleniyor.   

Kaynak: https://www.sciencealert.com/