Cinnamon Roll – Tatlı tarifleri
Cinnamon Roll (Tarçınlı rulo) tarifi kış aylarında mutfakları hem kokusu hem de lezzeti ile süsleyecek. Bu eşsiz lezzet, yumuşacık hamur, üzerinde bulunan kreması ve içeriğindeki tarçın-şeker karışımıyla damaklarda şölen sunacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Cinnamon Roll (Tarçınlı rulo), soğuk kış günlerinde hem içinizi hem de mutfağınızı mis gibi tarçın kokusuyla dolduracak. Yumuşacık hamur üzerinde krema ve içeriğindeki tarçın-şeker karışımıyla damaklarda şölen yaşatacak.
Kışın keyfini evde çıkarmak isteyenler için ideal olan bu tarif, yapımı kolay olduğu kadar sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz sıcacık anılar yaratmanızı da sağlayacak. Fırından çıkan ruloların üzerini genel olarak krem peynirli sos, pudra şekeri veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
4 su bardağı un
İçi için;
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım su bardağından bir parmak eksik toz şeker
5 yemek kaşığı tarçın
Sosu için;
1 paket labne peyniri
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Hamuru için, süt, yumurta, şeker ve mayayı el çırpıcısı ile karıştıralım. Karışımın üzerine tereyağını ekleyelim ve el çırpıcısı ile ezip parçalayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 10 dakika kadar yoğuralım. Ekstradan un eklemeyelim hamur yapışkan bir hamur mayalandığında düzelecektir. Üzerini streçleyip 1 saat oda sıcaklığında mayalandıralım.
Mayalanan hamuru açmak için tezgahı yağlayalım. Hamuru tezgaha alıp önce elimizle genişletelim. Ardından merdane ile ince olacak şekilde büyük bir hamur açalım. Kenar kısımlarını düz yapalım. Hamurun üzerine sırasıyla tereyağı toz şeker ve tarçın koyalım. Ardından hamuru rulo yapalım 3 parmak genişliğinde hamuru ip yardımıyla bölelim. Bu aşamada bıçakta kullanabilirsiniz.
İçi gözükecek şekilde yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde dizelim. Üzerini kapatıp tepside de yarım saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru 180 derecede 25 dakikada pişirelim. Sosumuz için tereyağı ile labne peynirini çırpalım. İçerisine vanilya ve toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım. Fırından çıkardığımız rollların ilk sıcaklıkları çıkınca sosu üzerine gezdirelim. Afiyet olsun!