Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Pratik Tarifler- Türk Mutfağı

Çat kapı misafirleriniz için hazırca buzluktan çıkarıp çıtır çıtır sunacağımız Buzluk Böreği tarifimizle karşınızdayız. Bu tarif favoriniz olacak. Pratik bir şekilde hazırlayacağınız buzluk böreği tarifine gelin hep birlikte bakalım.

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Pratik Tarifler- Türk Mutfağı

Çat kapı misafirleriniz için hazırca buzluktan çıkarıp çıtır çıtır sunacağımız enfes Buzluk Böreği tarifimizle karşınızdayız. Bu lezzetli böreği hem günlerinizde ikram edebilir, hem akşam misafirlerinize çıkarıp pişirebilir, hem de çayınızın yanında tüketebilirsiniz…

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi! Pratik Tarifler- Türk Mutfağı
Bu kolay ve pratik tarif ile yalnızca 20 dakikada çıtır çıtır lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Bu tarif sizin de misafirlerinizin de favorisi olacak. Çay demlenene kadar hazır olabilecek enfes buzluk böreği tarifini sizler için araştırdık.

Biz böreğimizi peynirli karışımla hazırladık. Sizler isterseniz aynı tarifi patates ve kıyma ile de deneyebilirsiniz…

Ayrıca püf noktamız da haberimizin sonunda yer almaktadır. Püf noktasını okumadan sakın işe koyulmayın.

İşte Buzluk Böreğimizin tarifi

Malzemeler
6 adet yufka
Sosu için,

150 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt

İç Harcı İçin,
Peynir
Maydanoz

Üzeri için,
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu

Hazırlanışı

1-  Öncelikle sosu için bir kap içerisine eritilmiş 150 gr tereyağı, 1 su bardağı sıvıyağ ve 1,5 çay bardağı sütü alalım. Malzemeleri tel çırpıcı ile iyice çırpalım. 

2- Yufkalardan birini tezgâha alalım. 

3- Üzerine sosumuzdan birkaç kaşık gezdirerek dökelim ve fırça yardımı ile sosun her yerine gelmesini sağlayalım. 

4- İkinci yufkamızı da sosu yufkamızın üzerine yerleştirelim. Bu defa biraz daha az olacak şekilde sosumuzdan yine her yerine sürelim. 
5- Ardından yufkamızı önce dört parçaya keselim ve kestiğimiz her bir parçayı da üç eşit parçaya keselim. Bu şekilde toplamda 12 adet üçgen parça elde edeceğiz.

6-  Her bir parçaya peynirli maydanozlu iç harcından yerleştirelim ve sigara böreği sarar gibi saralım. Yalnız yufkamızı ne çok sıkı ne de çok gerçek olacak şekilde sarmaya dikkat edelim. 

7- Kalan yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. Ben toplamda 6 adet taze yufka ile  36 adet börek elde ettim. Siz dilediğiniz iç malzemeler ve bu sos ile farklı şekillerde daha fazla börekler de hazırlayabilirsiniz. 

8- Hazırladığımız börekleri buzdolabı poşetine yan yana olacak şekilde yerleştirelim.

9- Tüm böreklerimizi yerleştirdikten sonra derin dondurucuda en az 3- 4 saat bekletelim. 

10- Daha sonra dondurucudan aldığımız börekleri çözülmelerini beklemeden pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.

11- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından serpelim. Eğer böreğinizi dondurucuya kaldırmadan pişirmek isterseniz, su dolu bir kap içerisinde böreklerinizi 3-4 saniye kadar bekletip suyunu iyice süzüp fırın tepsisine yerleştirerek pişirin. Bu şekilde de börekleriniz çıtır çıtır olacaktır. 

12- Böreklerimizi önceden ısıttığımız 180 fırında 30 dakika pişirelim. 

13- Çıtır çıtır buzluk böreklerimiz servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası, Sosunuza yarım şişe maden suyu eklerseniz tarifiniz hem kabaracak hem de böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.