Coca Cola'dan Türkiye'ye misilleme

İsrail'in Filistin'e karşı saldırıları 7 Ekim'den bu yana sürüyor. Bu sebeple İsrail ve Amerika ürünleri boykot ediliyor. Boykot ürünlerinin başında gelen Burger King ve Coca Cola'nın hamlesi dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Coca Cola'dan Türkiye'ye misilleme

İsrail'in Filistin'e saldırıları artık boyunu aştı. Birleşmiş Milletler'in sessiz kaldığı, batının 'uygun gördüğü' insan haklarının yok sayıldığı, sivillerin, çocukların ve bebeklerin öldürüldüğü saldırılar günden güne artıyor. Bazı vatandaşlar İsrail ve İsrail'i destekleyen ülkelerin ürünlerini boykot ediyor. Ancak Coca Cola ve Burger King'in boykota karşılık müşterine attığı adım 'yok artık' dedirtti.

İsrail geçtiğimiz ekim ayında Gazze'yi yasa dışı işgal etti. Şehirde on binlerce masum genç, yaşlı, kadın ve çocukları acımasızca öldüren İsrail, hukuksuz yaklaşımını sürdürüyor. Türkiye'de de İsrail devleti pek çok kez protesto edildi.

Bazı vatandaşlar İsrail ürünlerini boykot etme kararı aldı. Bu kapsamda bazı işletmeler veya marketler de söz konusu ürünlerin satışını durdu.

Türkçe yaklaşım Türkiye vurgusu!

Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, Türkiye’de dikkat çeken bir yeniliğe imza atarak ismini ‘Börgır’ olarak güncelledi. Burer King’in bu isim değişikliği, boykot edilenler listesinde olmasıyla Türkiye’deki tüketici kitlesine daha da yakınlaşmak ve okunduğu gibi yazılarak yerel kimliğe vurgu yapılmak istendiği şeklinde değerendiriliyor.

Boykot ürünlerinin başında gelen Coca Cola'nın ürün ambalajındaki yazıyla adeta boykotu Türkiye'ye çevirdi. Söz konusu markanın 250 ml boyundaki ürününde ''Metin'in Emeğiyle'', ''Gamze'nin Emeğiyle'', ''Türkiye'de üretildi' yazısı yer alıyor.

Coca Cola'dan Türkiye'ye misilleme

Coca Cola'dan Filistin açıklaması!

İsrail Filistin saldırılarından bu yana gözler Coca Cola'nın üzerine çevridi. Şirket, 'Coca cola İsrail malı mı Yani Israilli mi destekliyor?' sorusuna şöyle yanıt verdi,

'Ekonomik, siyasi ve dini açıdan farklı 206 ülkede faaliyet gösteren global bir şirket olarak; Coca-Cola Şirketi’nin hiçbir ülkeyi, hükümeti ya da politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola’nın gelirinin İsrail’e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır. 

Size Türkiye ve Filistin’de yürüttüğümüz faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek isteriz. 

Türkiye: 

- 1964 yılından bu yana Türkiye’de yatırımlarımıza devam ediyoruz. 

- Bursa, Ankara, Çorlu, Sapanca, Hazar, İzmir, Köyceğiz, Elazığ, Mersin ve Isparta’da toplam 10 fabrikamızla üretim, doğrudan yaklaşık 3 bin, dolaylı olarak ise 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 

- 59 yıldır Türkiye’de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürürken, yürüttüğümüz toplumsal projelerle de sosyal ve çevresel olarak katkılar sağlamaya devam ediyoruz. 

Filistin: 

- Coca-Cola Filistin’deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. 

- Coca-Cola Şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. 

- Coca-Cola’nın Filistin’de 5 fabrikası ve 7 dağıtım merkezi bulunmaktadır. 

- Coca-Cola, 970’in üzerinde Filistinliye iş olanağı sunmakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 6,500’ün üzerinde aile geçimini sağlamaktadır.'