Coca Cola Türkiye'nin Ortağı Meğer Kayseriliymiş!

İsrail'in Gazze katliamı devam ederken, Türkiye'de de İsrail ürünleri boykotu devam ediyor. Boykot edilen ürünlerin başında yıllardır Coca-Cola firması geliyor. Coca-Cola firmasının Türkiye'de yüzde 40 hissesine sahip firmasının sahibi Kayserili çıktı! Detaylar haberimizde…

Coca Cola Türkiye'nin Ortağı Meğer Kayseriliymiş!

İsrail’in Gazze katliamı devam ederken, İsrail’e karşı yürütülen boykot hareketi de tüm Türkiye’de bazı kesimler tarafından devam ediyor. Coca-Cola firması, boykot edilen ürünlerin başında geliyor. Boykot devam ederken, Coca-Cola’nın Türkiye’de yüzde 40 hissesine sahip firmasının sahibi Kayserili çıktı.

Coca Cola Türkiye'nin Ortağı Meğer Kayseriliymiş!

11 Mayıs 1920’de Kayseri'nin Tomarza ilçesinde doğan İzzet Özilhan ve ortağı Kamil Yazıcı, Mısır Çarşısı’nın yukarısında, alt katı oyuncakçı, üst katında ise hırdavat ve kırtasiye ürünleri ile hemen hemen her şeyi imalatçıdan alıp Anadolu’ya sattıkları bir dükkânda ticaret yolculuğuna başladı. Küçük dükkândan dünyaya yayılan Anadolu Grubu’nun başarı öyküsü, ortaklığın da başarılı olması ile birlikte 1960’lı yılların sonunda Anadolu Grubu kuruldu. Anadolu Grubu içinde bugün en çok boykot edilen içecek firmasının da hissesi yer alıyor.

Coca Cola Türkiye'nin Ortağı Meğer Kayseriliymiş!

İthalata başlayan İzzet Özilhan ve ortağı Kamil Yazıcı, yurt dışı gezilerinde Skoda’nın temsilciliğini alarak otomotiv sektörüne adım attı. Yazıcı ve Özilhan ailelerinin ticari yaşamına damga vuran ülke ise Çekoslovakya oldu. Burada bira yatırımına karar veren ortaklar, Efes Pilsen’i 1969 yılında piyasaya sundular. İkili son dönemlerde ise uluslararası şirketlerle işbirliklerini geliştirme kararı aldı.

Coca-Cola Türkiye'nin Ortağı Kayserili Çıktı!

The Coca-Cola Company’nin Türkiye Cumhuriyetleri’nde şişeleme fabrikası kurduktan sonra, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’da üretim ve pazarlama faaliyetlerini başarıyla sürdürdüklerini gören Özilhan ve Yazıcı, Coca-Cola Türkiye ile iş birliği yaptı. Yapılan iş birliği sonunda Türkiye’de de Coca-Cola içeceğinin yüzde 40 hissesine sahip olarak yurt içinde de gelişiyor.