Çocuğu okula giden ailelere müjde – Aylık 6 bin 545 TL destek veriliyor!

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocuklarını okula gönderecek ailelere müjdeli haber geldi. Okul masrafları altında ezilen aileler için aylık 6 bin 545 TL destek ödemesinde başvurular başladı. Peki bu destekten kimler faydalanabilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Çocuğu okula giden ailelere müjde – Aylık 6 bin 545 TL destek veriliyor!

Hayat pahalılığı ve ekonomik kriz sebebiyle bu yıl çocuklarını okula gönderecek ailelerin resmen beli büküldü. Kırtasiye masrafları, servis ücretleri, yemek parası, aidat ücretleri derken veliler ‘İşin içinden nasıl çıkacağım’ diye kara kara düşünüyor. Masraflar altında ezilen ailelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. Çocuğu okula giden ailelere aylık 6 bin 545 TL destek ödemesi yapılacak. Peki bu destekten kimler, nasıl faydalanabilecek? İşte detaylar…

Çocuğu okula giden ailelere büyük destek!

Okulların açılmasına 15 günden kısa bir süre kala velilerin beklediği açıklama geldi. TGRT’de yer alan habere göre, çocuğu okula giden ve maddi durumu kötü olan ailelere 12 ay boyunca destek verilecek.

SED yardımı kapsamında ödenecek yardım tutarları 5 bin TL ile 7 bin TL arasında değişiyor.
Sosyal yardım ödemesi için başvuru şartlar belli oldu.

SED yardım başvuruları başladı!

Öğrencileri ve ailelerini rahatlatacak ödemeler için ikamet ettiğiniz yere yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvurabilirsiniz. Ayrıca e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilecek.

Okul yardımından sadece çocukların ihtiyaçlarını yeterli düzeyde karşılayamayan ekonomik yoksunluk çeken aileler faydalanacak. Başvuru sonrası aileler hakkında kapsamlı araştırma ve inceleme yapılacak.