Çocuklar için beslenme tarifleri - Tel tel açma tarifi!

Okulların açılmasıyla birlikte anneler sık sık beslenme tarifi araştırıyor. Sağlıklı ve doyurucu tarif arayan anneler bu tarifimiz sizin için... Tel tel açma tarifi doyurucu ve sağlıklı olmasıyla beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Çocuklar için beslenme tarifleri - Tel tel açma tarifi!

Çocuklarınızın beslenme çantası için yumuşacık, pamuk gibi tel tel açma simitler hazırlamak ister misiniz? İşte hem lezzetli hem de besleyici bir tarif. Sağlıklı ve doyurucu tarif arayan anneler bu tarifimiz sizin için... Tel tel açma simit tarifi doyurucu ve sağlıklı olmasıyla beslenme çantalarınızın vazgeçilmezi olacak. Üstelik buzluktada saklayabilirsiniz...

Bu pratik tarif, çocukların okulda sağlıklı atıştırmalıklarla enerjilerini korumalarına yardımcı olacak. Besleyici ve lezzetli açmalar, okul çantasında harika bir seçenek olarak yerini alacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Hamuru için;

2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
7 su bardağı un

Arasına sürmek için;

100 gr tereyağı veya margarin

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu

Hazırlanışı;

Uygun bir yoğurma kabına hamuru için; ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Kıvam alana kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Kıvam alan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım (unu çok az serpin). Tezgahta da hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Hazır olan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurumu temiz tezgaha almadan önce, tezgahın üzerine yağ damlatalım. Elimizle bastırarak hamuru genişletip, inceltelim. Genişleyen hamurumuzun üzerine oda ısısındaki tereyağı veya margarinden sürelim ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirelim. Tekrar tereyağından sürelim ve hamurumuzu tekrar katlayalım. Ardından hamurumuzun üzerine bastırarak genişletelim ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim. Açmalarımızı tüm hamur bitene kadar şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim. 20 dakika tepsi mayası için bekletelim. 20 dakika maya süresi bittikten sonra, üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun!

Çocuklar için beslenme tarifleri - Tel tel açma tarifi!

Not: Tepsiye aralıklı dizmeniz tavsiye edilir...