Çocukların Beslenmesi İçin Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Çocuklarınızın beslenme çantası için yumuşacık, pamuk gibi poğaçalar hazırlamak ister misiniz? İşte hem lezzetli hem de besleyici bir tarif. İşte Detaylar...

Çocukların Beslenmesi İçin Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Çocuklarınızın beslenme çantası için yumuşacık, pamuk gibi poğaçalar hazırlamak ister misiniz? İşte hem lezzetli hem de besleyici bir tarif. Bu mayalı poğaçalar, çocuklarınızın okulda severek yiyeceği pratik bir atıştırmalık olacak. Sabah kahvaltılarında da tercih edebileceğiniz bu poğaçaları, evde kolayca yapabilirsiniz.

Çocukların Beslenmesi İçin Yumuşacık Mayalı Poğaça Tarifi

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:
Maya Hazırlığı: Ilık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri yoğurma kabına alın. Çırpıcıyla karıştırarak mayanın tamamen erimesini sağlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 10 dakika bekleyin.

Hamur Yapımı: Sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru, unladığınız tezgah üzerinde birkaç dakika daha yoğurun.

Mayalanma: Yoğurduğunuz hamuru tekrar yoğurma kabına alın, üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.

Şekil Verme: Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Son Hazırlıklar: Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 20 dakika daha bekletin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Poğaçalarınız puf puf kabaracak ve yumuşacık olacak.

Bu nefis poğaçaları, çocuklarınızın beslenme çantasına koyarak onlara lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Afiyet olsun!