Çocukların bile tükettiği 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı madde çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim'de açıkladığı taklit ve tağşiş ürünlerin listesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Çocukların bile tükettiği çikolata, meyve suyu ve bal gibi 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı maddeler çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Çocukların bile tükettiği 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı madde çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Ekim’de taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini paylaştı. Listede yer alan 17 üründe cinsel güç artırıcı ürün çıktı. Üstelik 17 ürünün içinde çocukların tüketebileceği ürünler de yer alıyor.

Listenin detayları ortaya çıkarken, 17 farklı üründe cinsel gücü artırıcı ilaçlarda kullanılan etken maddelerin kullanıldığı öğrenildi. Satışı yasak olan ‘Sildenafil’ ve ‘Tadalafil’ etken maddelerinin doktor kontrolünde reçeteyle alınabiliyor olduğu ve rapor çıkarılması gerektiği ifade edildi.

İnme ve ölümlere yol açabilir!

Sildenafil ve tadalafil etken maddeleri baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, mide yanması, burun akıntısı, yüzde kızarıklık, burun kanaması gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Yüksek dozda alınması takdirinde inme ve ölümlere yol açabiliyor.

Hangi ürünlerde var?

Haberler.com’un haberine göre Etken maddeli ürünlerin listedeki bitkisel karışımlı çikolatalarda, ginsengli bonbon şekerde, bitki sulu enerji içeceklerinde, epimedyumlu ginsegli fındıklı cezeryede bulunuyor. İstanbul’da bir işletmenin balını içerisinde çıktığı kayıtlara geçerken, bu ürünlerin çoğunun İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Ankara ve İzmit’teki firmalarda üretildiği açıklandı.