Çok katlı binaların yüzüne bakılmıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası vatandaşların yatay mimariye olan ilgisi artarken çok katlı binalardaki konutların yüzüne dahi bakılmıyor.

Çok katlı binaların yüzüne bakılmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta meydana gelerek 11 ili etkileyen büyük deprem felaketi sonrası vatandaşların konut tercihlerinde kriterleri değişti. Vatandaşlar daha çok bahçeli veya müstakil evlere yönelirken yüksek katlı binalarda bulunan konutlara ilgi azaldı.

Evini deprem öncesi satılığa çıkaran bir vatandaş, “Ben yaklaşık 3 ay önce evimi satılığa çıkardım. Üstelik öyle afaki bir rakam da istemiyorum ama inanın yüzüne dahi bakmıyorlar. Daha çok bahçeli istiyorlar. Haklılar bir şey de diyemiyoruz ama evlerin kalitesine bakılarak değerlendirme yapılması gerekiyor. Direkt yüksek kat deyip kestirip atmamak lazım. Çünkü yüksek katlı olup çok sağlam yapılar da var” diye konuştu.

Öte yandan gayrimenkul sektörü temsilcileri kentsel dönüşüm çalışmalarının da hız kazanması gerektiğini savunurken deprem sonrası yabancılara Türkiye’den konut satışının da bilinçli şekilde yapılmasını belirtiyor.

>>Haber Merkezi