Çok şükür! (4-1)

Sonunda kara bulutlar dağıldı. Yukatel Kayserispor, Süper Lig'de 4 maçlık galibiyet hasretini, Sivasspor karşısında müthiş bir skorla sonlandırdı. Anadolu Derbisi'nde Sivasspor'u 4-1 mağlup eden Kayserispor, ligdeki 8. galibiyetini elde ederek puanını 26 yaptı.

Çok şükür! (4-1)

Süper Lig'de en son 13. haftada Gaziantepspor karşısında 6 Kasım tarihinde galibiyet alan Yukatel Kayserispor, daha sonra Konya'ya kaybetmiş, ardından Dünya Kupası arasına girmişti. Turnuva dönüşü Alanya, Karagümrük ve Ankaragücü maçlarını kaybeden Kayserispor, büyük düşüş içerisine girerken, Sivasspor maçında patlama yaptı. 

Müsabakanın ilk yarısını Hossesini, Kemen ve Gökhan'ın golleriyle 3-0 önde kapatan Yukatel Kayserispor, ikinci yarının başında kalesinde golü gördü. Sivasspor bu golle umutlansa da Kayserispor'da günün yıldızı Kemen sahneye çıktı. Kale önündeki pozisyonda fırsatçılığını konuşturan Kemen, 3 kişinin arasında topu ağlara gönderdi. 4-1. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka 4-1 Kayserispor üstünlüğü ile sona erdi. Kayserispor bu galibiyetle birlikte puanını 26 yaptı.

 

Gökhan fark yarattı

Gavranovic, Thiam ve İlhan'ın yokluğunda, Mustafa Pektemek'in de Eyüpspor'a transfer olmasıyla hücumda kimin oynayacağı merakla beklenirken, Çağdaş Hoca'nın ileri uçta görev verdiği isim Gökhan Sazdağı oldu. Gökhan ise bu maçta beklentileri fazlasıyla karşılatı. Kemen'in golünde asisti yapan Gökhan, bir de gol atarken, oyunuyla da büyük övgü kazandı. Gökhan bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü de Sivasspor maçında atmış oldu. 

 

68 gün sonra gelen 3 puan...

Yukatel Kayserispor, Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle Süper Lig'de 68 gün sonra üç puana yeniden ulaştı. Süper Lig'in 13. haftasındaki Gaziantep deplasmanından galibiyetle ayrıldıktan sonra çıktığı 4 maçı üst üste kaybeden Kayserispor, Sivas karşısında kazanarak, Dünya Kupası arasıyla birlikte 68 günlük üç puan hasretini sonlandırmış oldu. 

 

Önemli anlar...

10. dakikada sağ kanattan hareketlenen Cardoso’un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal’da kaldı.
16. dakikada Gökhan’ın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Campanharo, meşin yuvarlağı dışarı gönderdi.
23. dakikada Kemen’in asistinde topla buluşan Hosseini, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0
27. dakikada Njie’nin pasında meşin yuvarlakla ceza sahası içinde buluşan Charisis’in vuruşunda top auta gitti.
30. dakikada Njie’nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.
31. dakikada rakip kaleye baskı kuran Gökhan’ın pasında topla buluşan Kemen, topu filelere gönderdi. 2-0
35. dakikada orta sahadan topu alan Mensah’ın vuruşunda kaleci Ali Şaşal’ın müdahalesinde top kornere çıktı.
41. dakikada sol kanattan Kemen’in pasında ceza sahası içinde Gökhan'ın şutu ağlara gitti. 3-0
52. dakikada savunmadan seken top önünde kalan Robin’in uzaktan şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-1
55. dakikada sol kanattan hareketlenen Gökhan’ın ceza sahası içindeki vuruşunda topu kaleci Ali Şaşal ayaklarıyla çıkardı.
59. dakikada Mensah’ın pasında topla hareketlenen Mane’nin sol çaprazda vuruşunda top az farkla auta çıktı.
67. dakikada sağ kanattan hareketlenen Njie’nin vuruşunda top kaleci Cenk’in kucağında kaldı.
69. dakikada kaleci Ali Şaşal’dan seken topla buluşan Kemen, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 4-1
75. dakikada sol kanattan hareketlenen Ziya’nın pasında topla buluşan Hakan’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Cenk’in kucağında kaldı.