Çolakbayrakdar: 'Kamu mallarının en iyi şekilde kullanımı ana başlıklarımızdan biri'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, basın toplantısı düzenleyerek 2015 yılının faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Çolakbayrakdar: 'Kamu mallarının en iyi şekilde kullanımı ana başlıklarımızdan biri'

Gerçekleşen sunumda, kamu mallarının en iyi şekilde kullanımının kendilerinin ana başlıklarından biri ve belediyeciliğin ise her gün hizmet yapılan bir faaliyet olduğunu ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, 2015 yılında Kocasinan Belediyesi’nde ne tür faaliyetler gerçekleştirildiğini bir bir anlattı.

Yaptığı sunumda toplumun her kesimini düşünerek çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, eğitimden spora, altyapıdan sosyal projelere, imardan tarıma ve sanayiye kadar bir çok konuda gerçekleştirdikleri projelerden ve faaliyetlerden söz etti.

SÜPÜRME ARAÇLARIMIZ 365 GÜNDE DÜNYANIN ÇEVRESİNİ 5 KEZ DOLAŞIYOR

2015 yılındaki belediyecilik hizmetlerini anlatan Başkan Çolakbayrakdar, hemen her konuda ortaya koydukları çalışmalardan bahsederek, sorumlu oldukları alanları da temizlemek için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Yol ve kaldırım süpürme araçlarının 365 günde dünyanın çevresini 5 kez dolaşacak kadar yol katettiğini bildiren Çolakbayrakdar’ın bir bir anlattığı proje ile çalışmaların bazıları başlıklar halinde şöyle oldu: ‘8 mahallede kadın gelişim merkezleri tamamlandı, 13 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası yapıldı, daha da yaygınlaşacak, 5 farklı mahallede standartlara uygun olarak 5 basketbol sahası yapıldı, Bağdat Caddesi ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı arasındaki taşkın kanalının 9 kilometresi tamamlandı, 17 farklı mahallede 10 bin metrekare tartan pist yapıldı, kırsal alana 41 bin metrekare kilitli parke yapıldı, 55 bin ton sıcak asfalt gerçekleştirildi, 25 bin adet fidan edildi, 582 bin doğal domates fidesi dağıtıldı, 567 bin çiçek ekildi, 300 bin metrekare otomasyon sulama sistemi döşendi.’ Çolakbayrakdar ayrıca, belediyenin en büyük faaliyet alanından birinin de çöp toplama olduğunu söyleyerek, 3 vardiya şeklinde çöp toplandığını ve günlük ortalama olarak da 350 ton çöp alındığını, bunun 20 tonunun ise geri dönüşüm için ayrıldığını sözlerine ekledi.

BİN YILLIK GEÇMİŞİMİZİ ÜÇ BEŞ ÇAPULCU GERİ ALAMAZ

Verdiği bilgilerde şehitlere ve gündemde yaşanan olaylara da değinen Başkan Çolakbayrakdar, “Belediye olarak asker ailelerimize de maddi yardımda bulunuyoruz. Onlar bizim için, bizlerin rahatı, refahı, güvenliği için canlarını feda ediyorlar. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize hayırlı uzun ömürler versin. Bizler de asker ailelerimize yardım yapıyoruz. Toplam 850 asker ailemize her ay yardımda bulunduk. 777 bin 600 Liralık nakdi yardım gerçekleştirdik 2015 yılında asker ailelerimize. Burada bizim bin yıllık geçmişimizi üç beş çapulcu geri alamaz” şeklinde konuştu.

‘Gelişimde, Değişimde ve Yenilikte Süreklilik’ sloganıyla, ‘Çözüm ve Proje Odaklı Belediyecilik’ prensibini benimsediklerini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, belediye bünyesinde çözüm merkezi oluşturmakta olduklarını da paylaştı. ‘Başkan Sizi Dinliyor’ programıyla vatandaşları dinlemeye devam ettiklerini de söyleyerek sözlerine devam eden Çolakbayrakdar, sunumunun sonunda gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. HABER: KAAN AKBAŞ