Covid'den sonra korkulan oldu – Acil durum ilan edildi!

Uzunca bir süre etkisinden kurtulamadığımız Covid-19 virüsünün ardından yeni virüs dünyaya hızla yayılıyor. 13 ülkeyi etkisi altına alan virüs ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü de acil durum ilan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Covid'den sonra korkulan oldu – Acil durum ilan edildi!

Afrika Birliği, kıta genelindeki Afrika ülkelerinde hızla yayılan M çiçeği (mpox) virüsüne karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan edildiğini bildirmişti. Dünya Sağlık Örgütü de acil durum ilan etti. Virüsün turizm ve öğrenci hareketliliği dolayısıyla ülkemize taşınma riski ise büyük paniğe neden oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Afrika kıtasında 13 ülkeyi etkisi altına alan M çiçeği virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Virüsten en çok etkilenen ülke Demokratik Kongo Cumhuriyeti oldu. Ülkede virüs sebebiyle 2022’den bu yana kıtadaki ölü sayısı bin 450’yi aştı.

Covid’den sonra kırmızı alarm!

Covid-19 virüsü ile başlayan pandemi süreci dünyada 2 yıl sürmüştü. DSÖ tarafından 2009 yılından bu yana yedi kez uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan edildi. Acil durum ilan edilen virüsler H1N1 domuz gribi, poliovirüs, Ebola, Zika virüsü, tekrar Ebola, Covid-19 ve mpox virüsü şeklinde sıralanabilir. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "maymun çiçeği hastalığı (Monkeypox)" ismini, 2022'de ırkçılık ve ayrımcılık kaygısıyla "mpox" olarak değiştirdi.

Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etti!

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsüyle ilgili dünya çapında acil durum ilan etme kararı aldı.

Sağlık Bakanı açıklama yaptı!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil' dedi.

Türkiye için risk var mı?

Türkiye için risk olup olmadığını değerlendiren uzmanlardan bir kısmı, gerektiği taktirde yeniden aşı üretebilecek virüs Türkiye’de tutulduğunu ifade ederken korkmaya gerek olmadığını belirtiyor.