Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün televizyon programlarının ortak canlı yayınına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücret konusuna da değindi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Seçim öncesi EYT sorununa çözüm getirilirken, kamu işçisi, emekli ve memur maaşlarına da artış getirilmişti. Şimdi ise gözler temmuz ayında zam yapılacak olan asgari ücrete çevrildi.

Milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün açıklama yaptı.  

 

“Hesaplamalar sürüyor”

Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkardık. Bu rakamı arttırma çalışmalarındayız. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik vermeye devam ediyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Bütün emekçileri enflasyona karşı koruma tedbirlerini alacağız. Enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Seçimin ardından inşallah piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi yatırımlarda artışı hep birlikte göreceğiz. Şimdi bay bay Kemal billboardlara koydurmuş ‘enflasyonu indireceğiz' ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok” şeklinde konuştu.