Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması!

Milyonlarca kullanıcının abone olduğu sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Instagram Açıklaması!

Milyonlarca kullanıcının abone olduğu sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 5 Ağustos (bugün) saat 13.00’da İnstagram yetkilileri ile görüşeceğini açıkladı. İlgili konu için yapılan açıklamalarda, ‘Türk yetkililer ve Instagram arasında geçen toplantıdan olumlu sonuç çıkarsa, Instagram bugün açılabilir’ ifadelerine yer verildi.

Elde edilen son dakika bilgilerine göre İnstagram yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşme olumlu geçti. Kabine sonrasında büyük ihtimalle İnstagram açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor

AK Parti Genel Merkezi’nde İnsan Hakları Eğitim Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram’ın kapanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Sosyal medya şirketleri militanlaştılar. İsrail’i eleştiren basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev adlettiler. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız. Heniye’nin şehadeti bize düşünce ve ifade hürriyetinin sınırlarını batılı ülkelerde İsrail’in kaprislerinin belirlediğini göstermiştir. Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni mesele Türkiye olunca, vatandaşlarımızın mağduriyeti olunca, bizdeki katalog suçlarla mücadele olunca bilinçli bir şekilde esirgiyorlar. Arzu edilen iş birliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik. Türkiye egemenlik hakları çerçevesinde bir adım atıyor, bir tedbir uyguluyor ancak şirketlerden önce meselenin önüne arkasına bakmayan muhalefet partileri hemen ayağa kalkıyor. Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, bu platformların estirdikleri faşizme laf etmeyenler nefes nefese klavye başına geçip sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi şikayet sırasına giriyorlar’ ifadelerinde bulundu.