Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri açıklaması: 'Ortaya çıkaracağız'

Kabine toplantısı sonrası Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hangi kirli ellerin bu işlerin arkasında olduğunu mutlaka ortaya çıkaracağız' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri açıklaması: 'Ortaya çıkaracağız'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı sonrasında Kayseri'de yaşanan olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de halk sokağa döküldü!

Kayseri Danişmentgazi Mahallesi’nde iddialara göre yabancı uyruklu bir kişi, yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Özel harekat polisleri tarafından alınan şüpheli emniyete götürüldü. Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu Mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçları, iş yerleri ve ikametlerini ateşe verdi. TOMA araçları ile itfaiye ekipleri şehirde çıkan yangınlara müdahale etti. 

Erdoğan: 'Kimlerin yaptığını biliyoruz, ortaya çıkaracağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'Kayseri'de son derece iğrenç bir taciz olayı yaşandı. İşbirlikçileri eliyle koparılan bu oyunu kimin yazdığını, bunlara kimlerin figüranlık yaptığını çok çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle ne biz, ne milletimiz, ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Nefret söylemlerine faşizme, ırkçı vandallığa ve provokasyonlara boyun eğmeyeceğimizi burada tekrar altını çizerek söylemek istiyorum. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz. Kimse kendini polisin, hakimin, devletin yerine koyamaz. Kayseri'deki olaylar sonrasında ortalığı yakıp yıkan, polisimize saldıran, iş yerlerine ve evlere zarar veren 474 provokatör gözaltına alındı. Dün de Suriye Milli Ordusu güçleri ve güvenlik kuvvetlerimiz Suriye'nin kuzeyindeki kışkırtmalara gerekli müdahalelerde bulundu. Suriye, geçici hükümeti ise şanlı bayrağımıza saldırıları lanetlediğini en sert biçimde kamuoyuna ilan etmiştir. Fitne teşebbüsleri bir kez daha boşa çıkmıştır. İstihbarat birimlerimiz sınırın öte tarafındaki ortaklarıyla birlikte çok titiz bir çalışma yürüttü. Hangi kirli ellerin bu işlerin arkasında olduğunu mutlaka ortaya çıkaracağız. Şunun bir defa idrak edilmesi şarttır. Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti teröristan kurma planlarının önündeki en büyük bariyerdir. Çok iyi biliyoruz ki böl, parçala, yönet anlayışıyla coğrafyamızı lime lime eden emperyalistler bundan rahatsızdır. Bunları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Silahlarının namlusu ülkemize çevrili Eli kanlı caniler orada var oldukça biz de ülkemizin milletimizin güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Bölücü terör tehdidi tamamen ortadan kalkınca elbette biz de üzerimize düşeni yaparız. Ama bırakın tehdidin boyutunun azal terör örgütü her gün yeni bir provokasyona girişirken kimse bizden gelişmeleri tribünden seyretmemizi beklemesin. Tekrar söylüyorum. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim kimsenin egemenliğinde de gözümüz yok. Biz yalnızca bölücü niyetlere karşı vatanımızı koruyoruz ve koruyacağız.  

Katar'ın da desteğiyle hayata geçirdiğimiz konut projeleri tamamlandığında bu sayıya inşallah 1 milyon kişi daha eklenecek. Suriye'de huzur ortamı güçlendikçe geri dönüşler de artacak. Arzu eden herkesin gönüllü huzurlu bir şekilde vatanlarına dönebileceği bir yapıyı ve iklimi tesis edebilirsek ne mutlu bize. Sığınmacılar konusunu, ön yargılar ve korkular temelinde değil ülkemizin ve ekonomimizin gerçekleri temelinde akıllı insani, vicdani bir çerçevede çözüme kavuşturacağız'