CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pensilvanya'ya sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek.' dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek." dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanında bekleyişini sürdürürken vatandaşlara yaptığı konuşmada, Kutlu bir yolun mensupları olduğunu anlatarak, "Bu kutlu yürüyüşte, kula kulluk değil sadece hakka kulluk var. Fakat kula kul olanlar, çıkara kul olanlar, tertemiz ordumuzun içerisine sızmak suretiyle paralel devlet yapılanmasının, 17-25 Aralık'tan sonra bunların ne olduğu dün akşamki eylemleriyle tam manasıyla ortaya çıkmıştır" dedi.

"Kardeşlerim, yeter ki siz bu duruşunuzu devam ettirin"
"İdam isteriz" sloganlarıyla konuşması kesilen Erdoğan, "Görüldüğü gibi terör eylemleri tam manasıyla örneklerini dün akşam verdiler. Bu milletin, fakir fukaranın imkanlarıyla, paralarıyla alınan silahları bu millete yöneltecek kadar alçaktır bunlar. İmkanlarıyla, paralarıyla silahlarıyla bu millete yöneltecek kadar alçaklar. Tankları kime yöneltiyorlar? O tanklarla nereyi kurşunluyorlar." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar, F-16 uçaklarını babalarının sermayesiyle mi aldılar?" diyerek, "Kardeşlerim, yeter ki siz bu duruşunuzu devam ettirin. Bu ifadeyi özellikle kullanmak istiyorum. Ordumuzun en üst kademesinden, Genelkurmay Başkanından kuvvet komutanlarına kadar ve en alt tabakadaki erbaşına kadar alet olmuş olanlar, bunlar bir azınlık.Türkiye'de silahlı kuvvetler, devleti yönetmiyor, yönetemez, bunu böyle bilin. Şu anda bu milletin kendi iradesiyle iş başına getirdiği millet, yüzde 52 ile işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı görevde." değerlendirmesini yaptı.

"Yapamayacağımız hiçbir şey yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Yeter ki biz şuna inanalım; Bu beden bu tende oldukça, kefenimizi giyerek bunların karşısına dikildikçe, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek. Türkiye'nin büyümesini hazmedemiyorlar. Bu milletin güçlenmesini hazmedemiyorlar ama onlar isteseler de istemeseler de hak nurunu tamamlayacaktır. "

"Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok"
Türk Hava Yollarının seferlerini başlattığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu anda Türk Hava Yolları seferlerini başlattı. Ankara'da bir ufak sıkıntı var. İnşallah, Ankara'da da o açılacak. Kardeşlerim, size bir şey söyleyeceğim. Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok. Ben de ayrılmayacağım. Berabersek, burada kalacağız."

"Recep Tayyip Erdoğan" ve "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganları üzerine Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Tüm vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, "Ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Yolumuz bu." şeklinde konuştu.

DARBECİ HAİNLERİN ATAMA LİSTESİ 

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini planlayanların girişimin başarılı olması halinde yapacağı atamaları, Anadolu Ajansı duyurdu. Fethullahçı cuntanın, darbeyi başarması halindeTHY, Atatürk ve Sabiha Gökçenhavaalanları, Anadolu Ajansı, TRT, İş Bankası, AFAD veAnkara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi yerlere atanacak askerleri belirlediği ortaya çıktı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki 37 askerin yer aldığı grup, çok sayıdaki askeri ve sivil göreve atanacak askerleri listeledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Yücel Topçu - Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli Nedim Karabulut - THY Genel Müdürlüğü
Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Orhan Tolluoğlu - Atatürk Havalimanı Müdürlüğü
Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Murat Divril - Sabiha Gökçen Havalimanı Müdürlüğü
Hava Lojistik Komutanlığı'ndan Emine Gülşen Torunoğlu Aslan - Hazine Genel Müdürlüğü
Hava Harp Okulu'ndan Ahmet Gümüş - İş Bankası Genel Müdürlüğü
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği İletişim Şube Müdürü Mesut Yurttan - Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Tamer Özaslan - TRT İstanbul Radyosu Genel Müdürlüğü
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan İlhan Karasu - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Murat Karakuş - AFAD Başkanlığına
Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Ergezen - TRT İstanbul Müdürlüğü 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan - Emniyet Genel Müdürlüğü
Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal - İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı Kuveyt Askeri Ataşesi Mikail Güllü - MKE Genel Müdürlüğü. Listede, başta Jandarma Bölge Komutanlığı görevleri olmak üzere çok sayıdaki askeri görev için de atama yapıldı.

Darbe teşebbüsünde bulunan rütbeli subayların tam listesi

Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, darbe girişimini planlayan bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığındaki grupta, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal, Yarbay Derya Yaman, Albay Erhan Ermişoğlu, Albay Seyfi Bulduk, Yarbay Hasan Saban, Üsteğmen Serdar Çamiçi, Üsteğmen Akif Us, Yarbay Ali Müjdat Eski, Yarbay Uğur Aydın, Binbaşı Kurtuluş Kaya, Üsteğmen İlyas Damarseçkin, Üsteğmen İsmail Mıngır, Teğmen Mehmet Sadık Özgüven, Yüzbaşı Sefa Mumcu, Üsteğmen Harun Birol Mert, Yarbay Uğur İrici, Üsteğmen Turan Özen, Üsteğmen Abdürrahim Özkan, Üsteğmen Süleyman Ülker, Teğmen Süleyman Çelebi, Albay Naci Akdemir, Binbaşı Ali Koçyiğit, Üsteğmen Halil İbrahim Dişçi, Üsteğmen Saadet Us, Üsteğmen Abdullah Avlık, Albay Ferhan Kuşcan, Albay Bülent Çolak, Albay Haluk Kamil Yavuz, Üsteğmen Zafer Öğretici, Üsteğmen Hamit Can Yüksel, Üsteğmen Ayhan Doğan, Üsteğmen Arif Bakır'ın da aralarında bulunduğu 37 asker yer aldı.

Yaklaşık 400 kişilik atama listesi

Grup, darbenin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için atama listesi hazırladı. Yaklaşık 400 ismin yer aldığı listede, atamaların çoğunluğunun Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere olduğu öğrenildi. Atama yapılması planlanan görevler arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlikler ile yurtdışındaki askeri ateşliklerin de yer aldığı belirtildi.