Cumhurbaşkanı Kayseri'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Kayseri'ye gelerek, Komando Tugayı'nda askerlerle birlikte iftar etti. Erdoğan, komandoların terörle mücadeledeki başarısını övdü.

Cumhurbaşkanı Kayseri'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Kayseri’ye geldi. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer bürokratlar tarafından karşılandı.

İki hafta önce Kayseri’ye gelmesi planlanan ancak son dakika değişikliği ile Mardin’e gidip orada askerlerle iftar eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi halka duyurulmadı. Buna rağmen Erdoğan’ın gelişini sosyal meydan öğrenen çok sayıda vatandaş Erkilet Havaalanı’nda toplanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan’ın konvoyunu gören çevredeki vatandaşlar da aynı şekilde konvoyu selamladılar.

Havaalanından Zincidere Komando Tugayı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada komandolarla beraber iftar açtı. Askerlere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birkaç aydan beri terör örgütüne yönelik çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Bu operasyonlar sırasında Kayseri Komando Tugayı’nın üstün başarılı elde ettiğini ifade eden Erdoğan, terörle mücadelenin sonuna kadar devam ettirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarının ardından özel uçak 'ANA' ile Kayseri'den ayrıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geldiği Kayseri'den 00:15 sıralarında ayrıldı. Talas ilçesinde bulunan Valilik Konağı'nda, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile yaklaşık 1.5 saat görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Erkilet Havaalanı'na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kentten ayrıldı.