CUMHURİYET COŞKUSU ZİRVELERDE YAŞANDI!…

Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi dağcılar tarafından Erciyes dağı başta olmak üzere Aladağlar ve ülkemizdeki diğer bazı yüksek dağların zirvesinde büyük bir coşku ile kutlandı.

CUMHURİYET COŞKUSU ZİRVELERDE YAŞANDI!…

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Spor Kulübü başkanı İsmail Yılmaz liderliğindeki ekipte Lütfullah Selçuk Batman, Ahmet Köse, İsmet Rusal Malkoç, Ahmet Bilgin, Mustafa Eliaçık, Yavuz Küçükşahin ve  Hasan Ali Şahin bulunuyordu.

Anlamlı tırmanışa T.D.F. İl Temsilcisi Ahmet Duran liderliğindeki  (HADAK ) Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ekibi ve yurdun çeşitli illerinden ve kulüplerini temsilen  gelen çok sayıda dağcı katıldı. 

Perşembe günü  Tekir Yaylası’nda toplanan ve  gruplar halinde  Çobanini ‘ne hareket ederek burada  kamp kuran dağcılar, daha çadırlarını kurmadan yoğun bir  kar yağışıyla karşılaştılar. Gece sıfırın oldukça altına düşen ısı  yine de inançlarını kırmadı . Sabah erken saatlerde yine gruplar halinde yola çıkan  ekipler ,  tırmanışı çok soğuk bir havada ve  hayli zor şartlar altında Hörgüç kaya sağ tarafındaki  kayalıktan  geçerek Doğu zirveye  ulaşıp  saat 09.30  sıralarında tamamlamayı başardılar.

BAYRAKLAR FORA …

Adeta buz kesen soğukta  ve zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı altında yanlarında getirdikleri ay -yıldızlı bayrakları ve mensup oldukları kulüplerin flama ve amblemlerini açan dağcılar, zirvede fazla  kalamadılar ve hemen Şeytan deresi kulvarından inişe geçtiler.

Öğle saatlerinde Çobanini kamp yerine inen ekipler, hemen çadırlarını söküp önce Tekir Yaylası’na sonra da geldikleri  şehirlere döndüler.

YILANLI DAĞI’NDA CUMHURİYET PANKARTI…

Öte yandan 29 Ekim 2021 günü yani Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümünde  gazeteci- amatör dağcı Bekir Demirağ ile kardeşi  emekli memur Adem Demirağ da Kayseri’nin önemli yürüyüş kulvarlarından biri olan ve  ‘Oksijen deposu ‘ olarak bilinen Yılanlı Dağı’na çıkarak  orada  yanlarında getirdikleri   özel olarak hazırlanmış  ve üzerinde  ‘  CÜMHURİYETİ BİZ  BÖYLE KAZANDIK…’ yazılı pankartı ay-yıldızlı bayrağın yanı başında gururla açtı.

 ZİRVELERDE  BÜYÜK COŞKU…

Erciyes Dağı dışında yurdun diğer bazı üksek dağlarına da Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü anısına  zirve tırmanışları yapıldı.

Niğde Dağcılık İl Temsilcisi  Şahap Eryılmaz ve beraberindeki dağcılar Aladağlar üzerindeki  Vayvay  tepesine ( 3.565  mt.) , DEDAK dağcılık ekibi ise  Mustafa Erbil ve Nurgül Kaya  rehberliğinde Davraz  Dağı’na(2.635 mt.)  ayrıca Ali Fuat Avcı rehberliğindeki  PAKDOS (Denizli ) ekibi de    Karcı dağlarının en yüksek noktası  olan Karababa tepesine ( 2.308 mt. ) aynı gün çıkış yaparak  29 Ekim’i ay yıldızlı bayrakları açarak ve marşlar eşliğinde kutladılar.

Bu tarihi  olayın  anısına Rize-Ovit Dağı  ‘na ( 2.640 mt.)  çıkış yapan   Rizeli  çok sayıda dağcı,  zirvede bayraklarını açarak Cumhuriyetimizin ilan  günü olan 29 Ekim 2023’ü  coşku ile kutladı.

HABER: Muhammed KÖSEDAĞ
FOTOĞRAFLAR: Bekir DEMİRAĞ