Cumhuriyet Meydanı Kapatılacak!

Her yıl Kayseri'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı kapsamında, Kayseri valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı kapatılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Cumhuriyet Meydanı Kapatılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bir dizi program gerçekleştirilecek. Kayseri Valiliği tarafından yayımlanan programda Cumhuriyet Meydanı belli bir saat aralığında kapalı olacak.

Şehitler İçin Hatm-İ Şeriflerin Duası Yapılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için bir dizi program yapılacak.12 Temmuz Cuma günü Hunat Cami’de Cuma namazından önce darbe günü hayatını kaybeden şehitler için Mevlid-i Şeriflerin okunması ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılacak.

15 Temmuz Kahramanları unutulmayacak

Darbe girişiminin gerçekleştiği gecede, mühimmat almak için gittiği görev yerine atılan ikinci bomba sonucu, şehit düşen Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın kabrinin ziyareti, 14 Temmuz günü Yeşilhisar’da gerçekleştirilecek. Aynı gün içerisinde 15 Temmuz günü şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in Kabri’de ziyaret edilecek.

Cumhuriyet Meydanı Kapatılacak!

15 Temmuz günü saat 10.00’da başlayacak olan program ilk olarak Kayseri Garnizonu ve Kartal Şehitliği ile Asri Mezarlık Polis Şehitliğinde, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunması akabinde, şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek. Kabir ziyaretine; Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, il protokolü, sivil toplum temsilcileri, şehitlerin yakınları, gazilerin ve vatandaşlarla birlikte ziyaret edecek.

Ardından birçok program ve etkinliğe ev sahipliği yapan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK AŞ. tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi’ konulu sergisinin açılışı yapılacak.

Cumhuriyet Meydanı Kapatılacak!

Erciyes Üniversitesi tarafından saat 14.00’da düzenlenecek olan ‘15 Temmuz: Milletin Zaferi ve Fetö Terör Örgütü’ konulu konferansı ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hilmi DEMİR tarafından verilecek. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi konferans salonunda düzenlenecek olan konferansa yoğun katılım bekleniyor. Konferans sonunda Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi, 15 Temmuz Anıtı Önü’nde, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuranı Kerim Tilaveti ve 15 Temmuz şehitleri anısına hazırlanan sergi açılışı gerçekleştirilecek.

Program Talas'ta son bulacak

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan program önce Kartal Şehitliği’nde başlayacak. ‘15 Temmuz Milletin Zaferi Yürüyüşü’ kapsamında şehitlikten Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak. 15 Temmuz saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, dua okunması, protokol konuşmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hitapları canlı yayın ile dinlenecek. Geç saatlerde program, Talas Paraşüt Alanında bayrak töreni ile son bulacak.