Cumhuriyet Meydanı kapatılıyor!

Her yıl Kayseri'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlıklar başladı. Kayseri Valiliği tarafından yayımlanan programa göre meydan belli saat aralığında kapatılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Cumhuriyet Meydanı kapatılıyor!

Darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bir dizi program gerçekleştirilecek. Kayseri Valiliği tarafından yayımlanan programda Cumhuriyet Meydanı belli bir saat aralığında kapalı olacak.

Cumhuriyet Meydanı kapatılıyor!

Bir milli birlik günü olarak ilan edilen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. 2016 yılında meydana gelen askeri darbe girişim sonucunda 240’tan fazla kişinin şehit edilmesi sebebiyle her yıl bu önemli günün bir kez daha önemi vurgulanıyor.

Darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bir dizi program gerçekleştirilecek. Kayseri Valiliği tarafından yayımlanan programda Cumhuriyet Meydanı belli saat aralıklarında kapalı olacak.

Dün Hunat Cami’de Cuma namazından önce darbe günü hayatını kaybeden şehitler için Mevlid-i Şeriflerin okunması ve okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

15 Temmuz Kahramanları anılacak!

Darbe girişiminin gerçekleştiği gecede, mühimmat almak için gittiği görev yerine atılan ikinci bomba sonucu, şehit düşen Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’ın kabrinin ziyareti, 14 Temmuz günü Yeşilhisar’da gerçekleştirilecek. Aynı gün içerisinde 15 Temmuz günü şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in Kabri de ziyaret edilecek.

15 Temmuz günü saat 10:00’da başlayacak olan program ilk olarak Kayseri Garnizonu ve Kartal Şehitliği ile Asri Mezarlık Polis Şehitliği’nde, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunması akabinde, şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek. Kabir ziyaretine; Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, il protokolü, sivil toplum temsilcileri, şehitlerin yakınları, gazilerin ve vatandaşlarla birlikte ziyaret edecek.

Ardından pek çok program ve etkinliğe ev sahipliği yapan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde, Büyükşehir Belediyesi KAYMEK AŞ. tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi’ konulu sergisinin açılışı yapılacak.

Erciyes Üniversitesi tarafından saat 14.00’da düzenlenecek olan ‘15 Temmuz: Milletin Zaferi ve Fetö Terör Örgütü’ konulu konferansı ise TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hilmi DEMİR tarafından verilecek. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi konferans salonunda düzenlenecek olan konferansa yoğun katılım bekleniyor. Konferans sonunda Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi, 15 Temmuz Anıtı Önü’nde, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuranı Kerim Tilaveti ve 15 Temmuz şehitleri anısına hazırlanan sergi açılışı gerçekleştirilecek.

Program Talas’ta son bulacak

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan program önce Kartal Şehitliği’nde başlayacak. ‘15 Temmuz Milletin Zaferi Yürüyüşü’ kapsamında şehitlikten Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak. 15 Temmuz saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, dua okunması, protokol konuşmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hitapları canlı yayın ile dinlenecek. Geç saatlerde program, Talas Paraşüt Alanında bayrak töreni ile son bulacak.