Cumhuriyet Meydanı'nda Bekleyen Ejder Yalçın'ın Özellikleri

Cumhuriyet meydanında kayseri olaylarından sonra bekleyen zırhlı araç görenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Peki, bu aracın özelliklerini hiç merak ettiniz mi? Detaylar Kayseri Anadolu haberin Kayseri haberinde…

Cumhuriyet Meydanı'nda Bekleyen Ejder Yalçın'ın Özellikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet meydanındaki olayların ardından güvenliğin arttırılmasıyla birlikte Kayseri Valilik binasının önünde beklemeye başlayan zırhlı araç Kayserililerin yoğun ilgisini topladı. Peki, bu zırhlı aracın özellikleri neler hiç merak ettiniz mi?

Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki aracın yerli ve milli Ejder Yalçın olduğu öğrenildi. 4x4 taktik tekerlekli, yüksek koruma zırh kabiliyeti, yüksek tork gücüne sahip, cummins altı silindir turbodizel 375-402 beygir motora sahip, tam bağımsız süspansiyonlu yüksek arazi aracı olan Ejder Yalçın’ın 4x4 ve 6x6 seçenekleri de olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Bekleyen Ejder Yalçın'ın Özellikleri

Askerlerimiz Güvende

Türk yapımı Ejder Yalçın üstün zırh korumasıyla Türk askerlerini güvende tutma konusunda başarılı olduğu düşünülüyor. Mayın koruması, balistik koruma, yanal patlamalara karşı yüksek koruma sağladığı gibi el yapımı patlayıcı cihazlara karşı da üstün koruma gösterebildiği öğrenildi.

 Ejder yalçın 18 ton 5.4 metre uzunluğunda 2.5 metre genişliğinde 8 kişilik araçtır. Ana silahı 7.62mm veya 12.7mm makineli tüfek olurken 25mm uçaksavar silahı 40mm bomba atar silahı da bulunuyor.  700km hareket menzilli 120km/h azamı hıza sahip oldukça donanımlı bir zırhlı araçtır.

Cumhuriyet Meydanı'nda Bekleyen Ejder Yalçın'ın Özellikleri

Yüksek güvenlikle her türlü göreve hazır, her türlü arazi şartlarına ve görevlere ihtiyaçlar doğrultusunda 2014 yılından beri hizmet vermektedir. Kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer koruma sistemlerinin yanı sıra merkezi lastik şişirme sistemi, gündüz gece görüş sistemi, sis bombası fırlatıcıları, patlamaya ve delinmeye dayanıklı yakıt tankı, otomatik yangın söndürme sistemi gibi özellikleri saymakla bitmiyor. 0.5 metre dik engelleri kolaylıkla geçebiliyorken 1 metrelik hendekleri ve suları rahatlıkla geçebiliyor. %60lık eğimi ve %30luk yan eğime kadar engebeleri rahatlıkla geçebiliyor.

Aracın tanıtım broşürünü incelemek için tıklayınız