Cumhuriyet Meydanı'nda Farkındalık Yarattılar

Cumhuriyet Meydanı'nda, bugün sabah saatlerinde, Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi, görme engelli bireylerin yaya geçiti üstünlüğüne dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık kampanyası düzenledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Cumhuriyet Meydanı'nda Farkındalık Yarattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün sabah saatlerinde Kayseri’nin Cumhuriyet Meydanı, anlamlı bir farkındalık etkinliğine sahne oldu. Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi, görme engelli bireylerin yaya geçiti üstünlüğüne dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık kampanyası düzenledi. Etkinliğin amacı, sürücülerin ve yayaların dikkatini görme engelli bireylerin yaya geçitlerinde yaşadığı zorluklara çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda Farkındalık Yarattılar

Trafik Polisleri Sürücüleri ve Yayaları Uyardı

Etkinlik, trafik polisleri ile iş birliği içinde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kampanya kapsamında, trafik polisleri sürücülere ve yayalara broşürler dağıttı. Dağıtılan broşürlerde, ‘Beyaz bastonun yaya yolunda geçiş üstünlüğü olduğunu biliyor musunuz?’ yazısı dikkat çekti.

Beyaz Baston İçin Göz Bantlı Farkındalık

Kayseri’de daha önce Beyaz Baston’a farkındalık yaratmak amacıyla, Kayseri protokolünden isimler, görme engelli vatandaşlarla birlikte bir farkındalık yürüyüşü yapmışlardı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen bu etkinlikte göz bandı takarak yürüyüşe katılmıştı.