Cumhuriyet Meydanı'nda neler oluyor?

Kayseri Cumhuriyet Meydanı öğle saatlerinden itibaren hareketlenmeye başladı. Meydana kurulan ekipmanlar ve bir prodüksiyon şirketinin çalışmalarını görenler ne olduğunu anlamaya çalıştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Cumhuriyet Meydanı'nda neler oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda öğle saatlerinden itibaren yoğun bir hareketlilik dikkat çekmeye başladı. Prodüksiyon şirketlerine ait ekipmanların yerleştirildiğini gören vatandaşlar merakla meydandaki hazırlıkları izledi. Ekipler, sahne kurulum çalışmalarına başlarken, bunun 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu için olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda neler oluyor?

Yerli ve yabancı misafirler bir arada olacak

Bu yıl ‘Koramaz Vadisi’ temasıyla düzenlenecek olan Kayseri Yarı Maratonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize ediliyor. Üst üste 3 yıldır gerçekleştirilen bu etkinlik, geleneksel hale gelmiş durumda. Dördüncüsü yapılacak olan yarı maraton, sporcuların yanı sıra şehri ziyaret eden yerli ve yabancı misafirleri de bir araya getirecek.

Protokol için sahne kuruluyor

Meydanda, etkinlik için sahne kurulumları hızla devam ediyor. 22 Eylül'de düzenlenecek maraton günü, Kayseri protokolü de Cumhuriyet Meydanı'nda bir dizi konuşma yapacak. Etkinliğin açılışında ve maratonun başlama töreninde önemli açıklamalar ve konuşmalar gerçekleştirilecek. 

Büyük katılım bekleniyor

Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek. İlk yıl 5 bin 220 kayıtlı yarışçının katıldığı halk koşusuna yaklaşık 10 bin sporsever, ikinci yıl ise 6 bini aşkın Türk sporcunun yanı sıra 15 ülkeden yabancı sporcu katıldı. Üçüncü yıl ise 21 kilometre ve 10 kilometre etaplarına toplam 7 bin 500 kayıtlı sporcu yarıştı. Bu yılki etkinlik de büyük bir katılım bekliyor.