Cumhuriyet Meydanı Rengarenk Olacak

Kayseri Genç Kızılay, 8 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda Dünya Barış Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Etkinliğin detayları haberimizde...

Cumhuriyet Meydanı Rengarenk Olacak

Kayseri Genç Kızılay, 8 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda Dünya Barış Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Filistin’de yaşanan savaş ve zulümlerin gölgesinde barışa duyulan özlemi vurgulamak amacıyla düzenlenecek olan bu etkinlik, çocukların katılımıyla 'Filistin İçin Barış' temalı boyama çalışmalarına sahne olacak.

Cumhuriyet Meydanı Rengarenk Olacak

Genç Kızılay yetkilileri, etkinliğin, çocuklara barışın evrensel değerini anlatmayı ve onların barış dolu bir geleceğin savunucuları olarak yetişmelerini amaçladığını belirtti. Bir yıldan fazla süredir devam eden Filistin’deki acı verici olaylara dikkat çekmek isteyen gönüllüler, savaşın getirdiği haksızlıklar ve yıkımlar karşısında çocukların dünyayı farklı bir pencereden görmelerini istiyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda saatlerce sürecek bu etkinlikte, çocuklar farklı renklerle barışın sembollerini yaratırken, aileleri de bu anlamlı mesajı destekleyecek.

Dünya Barış Günü’nü çocuklarla birlikte anlamlı bir şekilde kutlamak ve Filistin’deki acı verici tabloya dikkat çekmek isteyen herkesi bu özel etkinliğe beklediklerini belirten yetkililer, barışın geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.